Podziel się wrażeniami!
Witam. Jestem posiadaczem telewizora Sony KDL-49WE660. Mam pytanie odnośnie zakupu dysku zewnętrznego.
W instrukcji jest napisane że można podłączyć dysk HDD. Czy mogę podłączyć do tego modelu TV dysk SDD.
Kupując dysk na jakie parametry patrzeć względem mojego TV., jakie USB.
Znawcy tematu proszę o konkretne informacje.
Pozdrawiam Juliusz.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Nie wiem jaki masz telewizor (możliwości sprzętu po roku 2017 są mi nieznane) ale my na obywóch W756c używamy twardych dysków (WD HDD) jedynie do nagrywania z telewizora. Zdjęcia przechowywujemy albo w kompie (LAN) albo na pendrivie i stamtąd odtwarzamy na telewizorze. Czasem aktualne fotki odtwarzamy na telewizorze bezpośrednio z telefonu. Każda z tych metod wymaga mniej zachodu niż magazynowanie fotek na twardzielu przypisanym do tv gdyż każdy twardy dysk jest na stałe zarejestrowany i podłączony do przynależnego mu telewizora a np. żonglowanie pendrivami jest łatwiejsze i mniej czasochłonne.
Czy chodzi o nagrywanie na USB? Jeżeli tak, to w grę wchodzi jedynie dysk HDD.
Moim założeniem jest przechowywanie prywatnych plików zdjęć,filmów , jak również nagrywanie z telewizora.
Nie wiem jaki masz telewizor (możliwości sprzętu po roku 2017 są mi nieznane) ale my na obywóch W756c używamy twardych dysków (WD HDD) jedynie do nagrywania z telewizora. Zdjęcia przechowywujemy albo w kompie (LAN) albo na pendrivie i stamtąd odtwarzamy na telewizorze. Czasem aktualne fotki odtwarzamy na telewizorze bezpośrednio z telefonu. Każda z tych metod wymaga mniej zachodu niż magazynowanie fotek na twardzielu przypisanym do tv gdyż każdy twardy dysk jest na stałe zarejestrowany i podłączony do przynależnego mu telewizora a np. żonglowanie pendrivami jest łatwiejsze i mniej czasochłonne.
Dzięki. I to jest odpowiedź która mnie zadowala.Nagrywać z TV nie będę, filmy i zdjęcia odtwarzam z pendriva, a moim założeniem było mieć dysk zewnętrzny ze względu na dużą pojemność. Dyski SSD działają na zasadach jak pendrive, czyli szybciej od HDD, a w moim TV SONY KDL49WE660, po włączeniu odpowiedniej opcji nagraj, wyskakuje monit podłącz dysk HDD, z tąd tez było moje pytanie, czy ja mogę do tego modelu TV podpiąć dysk zewnętrzny SDD.