Podziel się wrażeniami!
Witam , mam mały problem z regulacją dźwięku na kanałąch HD, a mianowicie jak jest zwykły kanał bez HD to mogę ściszyć dźwięk przy pomocy pilota od tunera N, a jak dam na kanał HD to mogę regulować dźwięk tylko w telewizorze. NIe da się abym mógł regulować dźwięk tylko za pomocą pilota od tunera N ????
Dokładnie tak samo jest w dekoderze SamsungaHD polsatu. tez mnie to trochę irytuje, ale to chyba jest taka przypadłośc HDMI
ale jak miałem tv panasonica to nie bylo tego problemu ....moę trzeba coś wyłaczyć w opcjach aby to prawidłowo funkcjonowało
Ja co prawda mam wszystko zaprogramowane w pilocie harmony One (polecam serdecznie!) i sterując tym pilotem mam głośność i telewizora i dekodera więc nie jest to zbyt wielki kłopot ale dobrze by było jakby ktoś wytłumaczył dlaczego tak się dzieje.
aby sterować dzwiękiem z tunera N trzeba w nim zmienic tryb audio z AC3 inny, nie mam
N ale mam tak w tunerze VECTRY.
Pozdrawiam
Niestety tak jest z tunerami Nki. Od początku nie były w pełni kompatybilne z telewizorami wszystkich marek. Dotyczy to podłączenia przez HDMI i protokołu HDCP. Kiedyś niektóre egzemplarze potrafiły wogóle nie uruchomić się. Obecnie jest dziwna sytuacja z poogłaszaniem. Wejdź w ustawienia dekodera -> telewizor i tam zmień "Dolby Digital" na "Nie". Teraz powinno wszystko działać.