anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX720 problem Divx

profile.country.pl_PL.title
czarny82
Początkujący

EX720 problem Divx

Witam serdecznie wszystkich.
Od niedawna jestem posiadaczem KDL-37ex720
I mam pytanie odnośnie filmów z pen driva?
Mam zgrane dwa filmy w avi jeden działa drugi nie.
Czy może mieć coś wspólnego z tym funkcja w którą się
wchodzi przez home, ustawienia systemowe potem Divix (R) Vod
I tam mamy do wyboru kod rejestracji i gdy tam wejdziemy podana jest strona rejestracji oraz kod. Czy to jest do czegoś w ogóle potrzebne bo gdy wszedłem na stronę rejestracji ciężko w ogóle coś tam znaleźć.
Dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Zbyszek

2 ODPOW. 2
Mylagos
Użytkownik

Witam.

czarny82 napisał(a):

wchodzi przez home, ustawienia systemowe potem Divix (R) Vod
I tam mamy do wyboru kod rejestracji i gdy tam wejdziemy podana jest strona rejestracji oraz kod. Czy to jest do czegoś w ogóle potrzebne bo gdy wszedłem na stronę rejestracji ciężko w ogóle coś tam znaleźć.

Według mojej wiedzy to tyczy się Vod czyli Video na życzenie.

Przyczyny nieodtwarzania jednego z plików .avi szukałbym w użytych kodekach. Ilość kodeków jaka jest używana, jest naprawdę ogromna i nie każdy z nich jest czytany przez telewizory. Na twoim miejscu spróbowałbym przekonwertować niedziałający plik video do innego formatu (mp4/wmv) używając na przykład tego programu: "total video converter"

Zimny_
Użytkownik

Divix VOD Certified to zupełnie inna funkcja. Rejestracja odbiornika na stronie Divix VOD upoważnia do ściągania (płatnego) filmów Divix z witryn posiadających ten certyfikat. Czyli po zarejestrowaniu urządzenia, z poziomu komputera wchodzimy na witrynę z certyfikatem Divix VOD, kupujemy film, ściągamy go, zgrywamy na płytę lub pamięć zewnętrzną i odtwarzamy na zarejestrowanym urządzeniu. W ten sposób możemy legalnie oglądać filmy z sieci. Nie jest to popularny sposób.
Odtwarzacz wideo USB nie czyta wszystkich plików. Odtwarzanie zależy od użytych kodeków itp. Jeśli wejdziesz we właściwości pliku który jest odtwarzany i tego który nie jest odtwarzany, powinny być różnice w parametrach.