Podziel się wrażeniami!
Ma ktoś może wiedzę na temat, kiedy będzie możliwa taka aktualizacja softu, aby była możliwość oglądania filmów np. online i słuchania muzyki bezpośrednio ze strony, np. Wrzuta itp. a nie tylko z Youtube. Bo w sumie nowe Sony ma pełny internet, ale patrzac na ten szczegół, to nie do końca
Dołaczam sie do pytania i odpowiedzi by ktos odpowiedział na ten temat bo tez jestem ciekawy czy bedzie kiedys soft aby sluchac i oladac przez internet tv muzyke i filmy online bo nrazie nie ma softu i mozliwosci by ogladac
Według mojej wiedzy, aby była taka możliwość, potrzebna byłaby wtyczka Adobe Flash Player. Nie wiem czy Sony zamierza ją wprowadzić i moim zdaniem trzeba poczekać na nową serię telewizorów. Dodatkowo czytałem jakiś miesiąc temu, że Adobe zaprzestaje wspierać Flasha dla urządzeń przenośnych ( tzn aktualną wersja na tą chwilę jest ostatnią) i bardzo możliwe, że telewizory mogą być uznane za takowe urządzenia.
Flasha mozna pobrac, bo wyskakuje na niektorych stronach, ze jest on nie aktualny, ale telewizor tego nie umozliwia (nie umozliwia jego zapisu i instalacji). W sumie widzety sa, ale tylko kilka(chyba 8), wiec mozna powiedziec, ze dziala tak jak smartfon, jednak nie do konca, bo nie ma zadnej strony z ktorej moznaby je pobrac i doinstalowac. Pobralem nowa aktualizacje softu, ale ona nie zalatwia sprawy. Jedyne co na chwile obecna pozostaje, to laptop i zlacze HDMI . Ciekawi mnie jak jest z konkurencja, a mianowicie z Samusngiem UE40d6500, czy w nim mozna ogladac filmy online i sluchac muzyki z innych stron niz z Youtube? Orientuje sie ktos moze?
Tak jak napisałeś póki co label HDMI i laptop to najlepsza opcja. Nie sądzę aby obecne modele zostały zaktualizowane w taki sposób aby obsługiwały treści osadzone na stronach. Nie wiem też, czy podążanie za monopolem Adobe jest słuszne skoro już wkracza HTML5 z nowymi możliwościami.
Przeglądarka jaką posiadają telewizory BRAVIA wspierają HTLM5, także w niedalekiej przyszłości będą kompatybilne z różnymi treściami w tym standardzie.