Podziel się wrażeniami!
Witam,
proszę o pomoc w znalezieniu rozwiązania błędnego rozpoznawania formatu odtwarzanego filmu z dysku USB przez aplikację Video na telewizorze X8505C. Domyślnie obraz jest rozciągnięty na cały ekran, dopiero po wejściu w Action menu i informacje o filmie TV wyświetla poprawny format obrazu. Oprogramowanie TV jest zaktualizowane do najnowszj wersji 3.169.
Pozdrawiam
Moim zdaniem to nie jest wina całego softu tv lecz złe ustawienia obrazu. Aplikacje zapamiętują ustawienia dla dobra użytkownika, ale można to zmienić wchodząc przy odtwarzanym filmie w AM następnie obraz i tam jest wiele formatów do wyboru. Wybrać zadowalający i oglądać.
Hmmm, albo ja mam inne pozycje w Action Menu/Obraz albo przy odtwarzaniu z USB opcja taka się nie pojawia.
Sorki chyba ja się pomyliłem. Odtwarzam filmy na Kodi również i apk dobieram jak mi pasuje. Po to mam android by mieć wybór apk co nie znaczy by firmowe nie były lepsze.
Cześć, mam to samo (KDL-55S8505C), wygląda to na bug po ostatniej aktualizacji(3169) ze stycznia. Ten problem występuje tylko we wbudowanej aplikacji video. Jak uruchomi się film w VLC problem nie występuje.
Ktoś wie jak to zgłosić do supportu ?
Dokładnie taj jak piszesz. Przez VLC jest OK. Jeśli wcześniej w aplikacji Video była możliwość zmiany formatu to ostatnie aktualizacje pozbawiły nas tej funkcji.