Podziel się wrażeniami!
Od niedawna posiadam telewizor Sony KDL we 7055 oraz amplituner 5.1 Pioneer VSX-S520. Telewizor jest podlaczony do amplitunera przewodem HDMI z gniazda ARC do odpowiedniego gniazda arc w amplitunerze i niestety dzwiek nie idzie po kablu. zmienialem na nowe przewod hdmi- nic nie pomoglo. po podlaczeniu z tv kablem optycznym dzwiek idzie przez amplituner. ( wlaczona jest opcja w ustawieniach dzwiek przez system audio).
Dodam, ze na samym poczatku mialem dzwiek przez amplituner kablem hdmi. Po wylaczeniu calej listwy z gniazdkami do sprzetu i ponownym wlaczeniu przestalo dzialac za pomoca hdmi. wlaczalem, wylaczalem, przywracalem ustawienia fabryczne i nic. amplituner nie widzi dzwieku przez hdmi z tv. Co jest przyczyna tego? Ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic? Dziekuje za pomoc.
U mnie bardzo podobnie KD 65XE 9005 po HDMI nic nie idzie , nawet po wszelkich resetach i innych ustawieniach .
Widzę ,że Sony jakieś ostatnio buble wypuszcza , a serwis Pram przebija sam siebie . Tylko droga sądowa zostaje ,żeby walczyć z SONY .
Tak sobie czytam i podpowiem moją ciekawostkę, a mianowicie nowy kabel hdmi proszę nie pytać jaki po prostu nowy nie najtańszy dźwięku brak. I tu ciekawostka najstarszy znaleziony w domu i jeszcze co by było śmieszniej tv ustawienia przestawione na ulepszony format tak to się chyba nazywa dźwięk jest. Oczywiście piszę o hdmi arc, dziwne te nowe rozwiązania są.
Pozdrawiam i dziwię się dalej
HM... ja przestałem się już dziwić , mam kilka dla pewności ,żeby wykluczyć jakiś może chiński przewód HDMI ,
cóż okazły się dobre , a mnie trochę uszczupliło kieszeń . Cóż SONY ...:)
Oj kolego, że masz kilka to ok. Ale skąd ta złość ze wskazaniem na chiński to naprawdę mit nie będę rozwijał tematu dalej, ale .....
Dzień dobry,
Oto wskazówki, jakie udało nam się uzyskać z Supportu:
---
problem może być związany z funkcją Bravia Sync. w odbiorniku, proszę o przejście do zakładniu Ustawienia-Wyjścia zewnętrzne-Ustawienia Bravia Sync.na włączone. W amplitunerze proszę także o sprawdzenie funkcji sterowania przez HDMI, jeśli jest ona wyłączona, proszę ją uaktywanić. Proszę także o sprawdzenie i podanie pełnego modelu telewizora oraz jego wersji oprogramowania.
--
Pozdrawiam i powodzenia!
Agnieszka_J
U Mnie to nie zadziałało . KD 65XE9005 opragr. PKG 6.2671.007qeua
nie zadzialalo. dalej amplituner nie widzi podlaczenia hdmi.
TV KDL-43WE755
oprogramowanie 8.201-1000-1.100-30
Witam,
Czym masz możliwość weryfikacji telewizora z innym systemem audio lub amplitunera z innym telewizorem? Jeśli telewizor nie będzie poprawnie współpracował z innym zestawem audio (lub amplituner będzie działał poprawnie z innym telewizorem) to konieczna będzie weryfikacja serwisowa odbiornika:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm
Pozdrawiam