anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

hx800 internet wideo 3d z youtuba

kusiek
Początkujący

hx800 internet wideo 3d z youtuba

Witam.

Podłączyłem tv do internetu odpaliłem youtuba w tv wyszukałem "slk 3d" :)
Film się włącza lecz jest przedzielony na pół.Więc wchodzę w opcje menu 3d obraz 3d WŁ i próbuję zmienić format 3d na obok siebie lecz ta jedyna opcja jest niedostępna i ustawiona na symulowane 3d, dodam że przy oglądaniu tv przez dekoder podłączony do tv hdmi po włączeniu 3d wszystkie opcje są dostępne poza regulacją głebi.
Jest możliwość oglądania filmów z youtuba w 3d ?? Jak włączyć opcję Format 3d przy filmach z youtuba.

pozdrawiam kusiek

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Odpowiedziałem już w innym wątku, ale napiszę dla innych zainteresowanych osób.
Rozwiązanie oglądania materiałów 3D z komputera po HDMI jest rozwiązane w poście pod poniższym linkiem:

https://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=212&t=10243&p=198654#p198654

Zimny napisał(a):

To może napiszę jak ja to robię. Mam najnowszą przeglądarkę Firefox (wspiera 3D). Odpalam YouTube, wyszukuję film 3D, włączam go. Po odpaleniu filmu 3D trzeba wejść w opcje 3D odtwarzacza YouTube, kliknąć na "Inne opcje", wybrać tryb 3D "Obok siebie". Taki sam tryb 3D włączamy w telewizorze. Teraz powinno wszystko działać. Poniżej zrzut z ekranu wyboru opcji 3D w YouTube.

http://img21.imageshack.us/img21/1332/20905532.jpg

Nie mam HX800 aby sprawdzić działanie filmów 3D z YouTube w BIV. Mam EX725 i tam po uruchomieniu filmu 3D z YouTube (poprzez BRAVIA Internet Video) telewizor sam wykrywa sygnał 3D i automatycznie przełącza się w tryb 3D. Nie muszę ustawiać dodatkowych opcji. Jeśli w HX800 nie da się włączyć 3D przez opcje 3D, ani telewizor sam nie wykrywa sygnału 3D - możliwe że nie ma takiej możliwości i jest ona dostępna w nowszych modelach. Być może wyjdzie jakaś aktualizacja oprogramowania dająca taką możliwość...

profile.country.pl_PL.title
genek58
Początkujący

hx820 - na youtube po wykryciu sygnału 3D nieważene czy podzielony w pionie czy w poziomie, on go wykrywa i dopasowuje do własnych paraemtrów i do sygnału odbieranego w okularach
genek