Podziel się wrażeniami!
czesc,
Czy ktos moglby podpowiedziec, co nalezy zrobic, zeby odtworzyc material z aplikacji ipla, ale na zywo ?
Widzialem jak nalezy rozwiazac problem w telewizorze z androidem, ale w przypadku mojego tv czyli 43fx7005?
Nie da sie rowniez odtworzyc materialu z ipli probujac to zrobic przez przegladarke systemowa....wiec tym bardziej nie rozumiem, dlaczego tak sie dzieje. Zrobilem juz update oprogramowania, ale nic to nie dalo.
Co z tym zrobic?
Witam,
Z tego co się orientuję Ipla wymaga Silverlight, a przeglądarka w Twoim modelu nie posiada wtyczek typu Flash Player, Silverlight, więc nie ma możliwości odtwarzania treści, które ich wymagają.
Pozdrawiam
Ok, tylko dlaczego w takim razie mozna ogladac na przegladarce w tv filmy na takich portalach jak 'zalukaj', a ipla z przegladarki juz nie dziala ? No i dlaczego w aplikacji ipla nie mozna ogladac materialow live ?
Czyli ani tak, ani tak....po co w takim razie sa te aplikacje w telewizorze, skoro sa tak okrojone ?
To jakies kompletne nieporozumienie...
@karol-sonyDwa lata temu na jednym z forum wyczytałem. Od kilku lat telewizory Samsung nie wspierają Adobe Flash Player. Obecnie rozwijane jest wsparcie kodowania HTML5. Jeżeli strona korzysta wyłącznie z wtyczki Flash Player , to telewizor nie będzie w stanie obsłużyć takiej strony, gdyż nie jest ona dostosowana do przglądarki TV.
Może w Przypadku Sony jest podobnie.
Ok, czyli to jest sprawa Flasha jak w przypadku przegladarek na telefonach.
Co w takim razie z Ipla na telewizorze bez Androida? Jak ogladac materialy na zywo?
Czy to jest wina aplikacji, czy telewizora? Moglby ktos z Sony zajac stanowisko?
Z mojej wiedzy wynika że niestety nie obejrzysz.
Tak więc potrzebna będzie przystawka z androidem np. NVIDIA SHIELD ( mam i polecam ) albo nowy tv sony z androidem.
Poliytka obu firm widze warta siebie..
Dzieki za info, ale za taka cene ?
To juz wole kupic kabel miniusb>hdmi i puscic iple z telefonu.
Witam,
W związku z tym, iż Ipla jest dostawcą aplikacji dla TV Sony. Pytanie należałoby skierowac do Ipli dlaczego są takie ograniczenia.
Pozdrawiam
Dzieki Panowie, ale te odpowiedzi mnie wcale nie satysfakjonuja.
Ani stanowisko Sony, ani to, ze Sony ma w sobie te aplikacje, mimo, ze wie iz nie dzialaja w pelni. Nie satyfakcjonuje mnie rowniez stanowisko samej Ipli, ktora odpowiada mi na maile robiac wode z mozgu i traktuje klienta jak idiote. Dotychczas nie moge sie dowiedziec, dlaczego aplikacja Ipla na androidzie odtwarza materialy live, a na telewizorach bez androida nie tego nie robi...nonsens.
Mam dlatego nieodparte wrazenie, ze niepotrzebnie to wszystko jest upychane w telewizorach..te niedopracowane aplikacje, wolne przegladarki, nie mowiac juz o sposobie sterowania calym tym pseudo telewizoro-komputerem z pilota, bo to nic, tylko mordega. Nawet aplikacja wspierana przez Sony, ktora zastepuje pilota na smartonie, okazuje sie, ze nie dziala z moim modelem. Kolejna farsa.
Skonczy sie tak, ze kupie Chromecasta, i wtedy wszystko czego dusza zapragnie z internetu moge streamowac na telewizor czy to z komputera, czy to nawet z telefonu. Mam klawiature, myszke w jednym, dostep do szybkiej przegladarki, i co najwazniejsze, nie potrzebuje zadnych kabli.
Dziwi tylko, ze telewizor nie ma tego wbudowanego....
Ma niby wbudowany ten screenmirroring, ale to znowu jakas niepotrzebna i niedopracowana funkcja, ktora dziala jak reszta aplikacji - czyli polowicznie, co za tym idzie jest kompletnie niefunkcjonalne. Albo sie polaczy, albo nie, a jak sie polaczy to po 2-3minutach polaczenie zerwie. Czasem nawet zablokuje telefon i musze go restartowac.
Telewizor jest fajny, ale wszystkie te wbudowane funkcje sa tak niedopracowane, jakby byly z poprzedniej epoki.
Takie moje wrazenie.
@karol-sonyZ aplikacjami to w każdych telewizorach bywa różnie. Podam Ci przykłady z telewizora Sony android tv rocznik 2015 i LG z Webos rocznik 2017.
Ipla w Sony ma układ dostepu do materiałów pionowy , a LG poziomy. W Sony materiał live bezpłatny można odtwarzać bez logowania i rejestracji. W LG ten sam materiał wymaga logowania.
VOD TVP w Sony można oglądać bez problemów na żywo kanały wszystkich telewizji regionalnych.
W LG takiej możliwości nie ma. Jest stara opcja vod mimo, iż telewizor dwa lata nowszy.
Aplikacja WebCamera.pl w LG była i jest. W Sony była, potem na kilka miesięcy znikła, a obecnie znowu jest , ale zmieniła układ z pionowego na poziomy.
W LG bezpłatnie na żywo możesz oglądac tylko telewizję wpolsce z YT. W sony android tv masz oprócz kodi kilka innych możliwości (np. wp pilot). A przeglądarka Puffin z flash pozwala odtwarzać prawie wszystko. Wbudowana przeglądarka w LG jest całkiem niezła, ale niestety brak flash.
Bez ścisłej współpracy producentów telewizorów z właścicielami aplikacji nic nie zwojujemy. Netflix nawiązał taką współpracę i jest dostępny na prawie wszystkich telewizorach smart.
pozdrawiam