Podziel się wrażeniami!
Witam
Zaprogramowałem nocne nagrywanie filmu. No ale postanowiłem zobaczyć fragment filmu więc przed rozpoczęciem projekcji włączyłem telewizor a po godzinie znużony wyłączyłem mając nadzieję że skoro było zaprogramowane to nagra.
Niestety, okazało się że pojawił się błąd i nagranie skończyło się wraz z wyłączeniem (zielonym przyciskiem) telewizora.
Pytanie brzmi: Jak w takiej sytuacji nagrywać aby mieć pewność że cały film się nagra a nie tylko na bieząco oglądany fragment?
Dzięki za wiadomość. Czy szukałeś już odpowiedzi w dziale Pomoc? Polecamy również upewnić się czy na naszym forum podobny problem nie był wcześniej poruszany. Na wszelki wypadek zostawimy również kontakt do Customer Service'u https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Dzięki szukałem ale nie znalazłem. Dlatego napisałem też tam i czekam...
Wciąż czekam... a wydawałoby się że problem powinien być... dosyć popularny
No i czekam... problem przerósł Sony?
Wolę napisać w oddzielnym poście bo rozegrał się kolejny etap nieudanych zapisów.
Aby wykluczyć winę nośnika zmieniłem pendriva jako HDD (też Sandisk 64 GB ale inna sztuka).
W trakcie oglądania (tym razem nie zaprogramowanego wcześniej do zapisu filmu) nacisnąłem nagrywanie na pilocie (czerwona kropka) i zadałem zapis na 1 godzinę. Po czym wyłączyłem telewizor. Zapewne wyłączenie spowodowało błąd zapisu.
Ale dlaczego telewizor nie otrzega że w trakcie nagrywania funkcja wyłączenia jest niedostępna lub że może przerwać zapis?
A jak mam postąpić jeśli oglądam na żywo i w trakcie zechcę/muszę przerwać a chciałbnym zapisać resztę filmu? Zostawić telewizor włączony na kilka godzin lub prawie całą noc?
Brawo Sony. Wiem: milczenie jest złotem. Dlatego nie doradzacie.
Kolejny przypadek. Programuję nagranie ale oglądam pomimo tego. Długie napisy na końcu nużą wiec wyłączam telewizor pomimo niezakonczonego nagrania a co telewizor na to? Przeladowywuje się. To normalne? Nagranie oczywiście z błędem.