Podziel się wrażeniami!
JAK PODŁĄCZYĆ SONY BRAVIA DO NETA PO KABLU
Wziąć kabel netowy i podłączyć Sony Bravia do netu.Jakiej odpowiedzi oczekujesz Sony bravia to 100 tys modeli telewizorów ........
sony bravia kdl-40ex710 wyskakuje komunikat bąd konfiguracji podczas nawiązywania połączenia.
Wszyystko jest na ok połączenia przewodowe widzi itd tylko jak odswieżam ,wyskakuje powyższy komunikat .
@cheval13 A co tym tam chcesz odświeżać. Telewizor jest z 2011 roku z ostatnią aktualizacją chyba z 2014. We wszystkich telewizorach (nie tylko sony) z tego rocznika np. YT już nie działa. Masz dwie , czy trzy polskie aplikacje w starej wersji plus trochę zgranicznych i więcej nie będzie. Można korzystać oprócz tego z playmemories online. Jedynie hbbtv z naziemnej jeszcze działa w miarę dobrze. Wszystko otwiera się bardzo wolno i żaden super szybki internet nie pomoże. Wiem co piszę , bo jeszcze cztery miesiące temu miałem EX725 , czyli prawie to samo co Ty. W przypadku kłopotów z połączeniem resetowałem router poprzez odłączenie zasilania.
Witam,
@cheval13 czy masz zaktualizowany TV do najnowszej wersji?
https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-legacy-lcd-tv/kdl-40ex710/downloads/Z0000279
Pozdrawiam