Podziel się wrażeniami!
Z góry bardzo przepraszam za banalne być może pytania, ale nie potrafię tego przejść.
Podłączoną mam cyfrę+, działa bez problemu. Do tego telewizor 40 w 5500 i kino /?/ HCD-DZ880W. Kiedy oglądam film z płyty, dźwięk bez zarzutu. Kiedy chcę obejrzeć jakiś program przez cyfrę, dźwięk jest tylko z telewizora. A, mam podłączony jeszcze kabel optyczny /? tak się zwie/. Panowie w salonie zapewniali, że mamy wszystko, co potrzebne, by działało. No ale instrukcja obsługi w tym temacie jest dla mnie niezrozumiała.
Czy gdzieś w sieci znajdę informację, łopatologicznie, jak to krok po kroku zrobić? No przyznajcie, że to irytujące - nowy sprzęt stoi i nie wiadomo, jak go użyć . Pomocy !
spoks nie raz są takie dni
sorka za moją nieuwagę
pzdr
cork
Witam
Tak jak obiecałem przetestowałem. U nasz wszystko działa. Proszę wyciągnąć kabel optyczny od strony kina i zobaczyć czy jego końcówka świeci (podczas działania telewizora). Jeśli nie to kabel optyczny jest uszkodzony.
kabel świeci. Czy mogę liczyć jeszcze na jakieś propozycje? Niezależnie ode mnie inna osoba próbowała zastosować te rady i też bez skutku .
Jeszcze zostaje stary sposób podłączenia czyli zamiast optyka wpiąć kabel EURO (ten szeroki) jeśli Pani posiada
czyli:
- dekoder z telewizorem kablem EURO
- kino domowe z telewizorem kablem HDMI oraz EURO
- włączyć Bravia Sync na TV i kinie
- przełączyć na system audio w TV.
Jeśli nie pomoże albo nie ma Pani drugiego kabla EURO to raczej nie obędzie się bez wizyty kogoś od nas.