anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD 49XE7005 auto programowanie telewizji dvb-t

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
progresdmg
Poszukiwacz

KD 49XE7005 auto programowanie telewizji dvb-t

Witam wszystkich, od paru dniu jestem posiadaczem nowego tv bravia kd49xe7005, jest to mój pierwszy tv od sony. Wszystko fajnie, jednak jak wybrałem autoprogramowanie telewizji naziemnej tj dvb-t, telewizor wyszukuje wszytkie dostepne programy itd, wszystko działa, jednak problem pojawia się gdy wyłączę tv i włączę np. za godzine. Zaprogramowane programy są tylko z mux-1, pozostałe sa niedostepne, tj nie moge np. wybrac programu 1 czy 5, tylko od 12 do ktoregoś tam, kóre sa w tym muxie 1. Muszę na nowo ustawiac programowanie, po czym sa  znowu wszystkie muxy. I tu moje pytanie, czy tv po zaporgramowaniu stacji nie powinien ich "trzymać" w pamieci, nawet jak nie ma syganłu z anteny , gdy nawet antena odłaczona? przynajmniej tak miałem i tak zawsze było, jest w innych tv. Jeżeli chodzi o moja antene i sygnał wszystko działa jak należy. Mam wrażenie, że jak wyłacze zasilacz od anteny, wtedy tak się robi w tv. Może któś kto ma wieksze obycie z tv sony może mi jakoś odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nigdzie nie moge znaleśc odpowiedzi, Pozdrawiam

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
mack755
Użytkownik

Sprawdź czy nie masz ustawionego trybu sklepowego, ewentualnie powyłączaj opcje w 'ustawienia cyfrowe > ustawienia techniczne'.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
mack755
Użytkownik

Sprawdź czy nie masz ustawionego trybu sklepowego, ewentualnie powyłączaj opcje w 'ustawienia cyfrowe > ustawienia techniczne'.

profile.country.PL.title
progresdmg
Poszukiwacz

Dzieki za odpowiedz i rade :slight_smile: tryb wybieram przy inicjacji? przy poczatkowych ustawieniach, jezyk, itd? tak? tam z tego co pamietam był sklep lub dom? dobrze szukam?jezeli tak, to mam "dom" wyłacze opcje w "ustawieniach technicznych" i zobaczymy....

profile.country.PL.title
progresdmg
Poszukiwacz

zrobiłem jak napisałes, i dzisiaj włączyłem tv, i nawet bez dobrego sygnału, odłaczonego wzmacniacza/zasilacza, programy sa i wyswietlaja sie nazwy stacji, info itd. tak jak wyszukał i zaporgramował, dzieki.:D

profile.country.PL.title
Mord3r-n-kill
Użytkownik

słuchaj, mam ten sam tv co ty, i dzisiaj znikneły mi tryby obrazu Gra i tryb zdjecia x3. Czu u ciebie są te tryby czy tez znikneły?

profile.country.PL.title
progresdmg
Poszukiwacz

to działa tak, ze tv automatycznie aktywuje lub nie, w zależnosci z jakiego źródła korzystasz dane sceny. Jak ogladam tv to nie moge wybrac, gra, muzyka i grafika, jak dobrze zapamietałem, jak np. odpale konsole ps4 to do wyboru sa juz chyba wszystkie, a najlepsze jest to, ze jak włacze netflixa czy youtube to tylko standardowy.

profile.country.PL.title
progresdmg
Poszukiwacz

*przy ogladaniu programów tv mam do wyboru: automat, ogólna, muzyka, kino, sport, hdr. nieaktywne: zdjecia, gra, grafika.  A np. jak włacze film z dysku zewnetrznego to mam: automat, ogólna, i hdr.