anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-55XF7096 odstająca obudowa

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Kajak93
Poszukiwacz

KD-55XF7096 odstająca obudowa

WITAM zuważyłem że coś dziwnego jest z obudową - tzn pomiędzy przednia częścią obudowy a matryca ekranu jest szczelina przez którą widać jak popatrze z bliska pod katem widać jakieś świecące się części z wnetrza telewizora obudowa niby się trzyma ale w niektórych miejscach widać takie odgięcia gdzie są szczeliny nie są aż tak duże  a reszta przylega idealnie do telewizora prosze o pomoc czy to się nadaje na serwis czy dać sobie spokój? 

2 ZAAKCEPTOWANYCH ROZWIĄZAŃ ()

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Lumbagoo
Doradca

W granicach zdrowego rozsądku jest to normalna sytuacja, podobną praktykę prowadzi, np. samsung. Jeżeli natomiast widać, że obudowa rozchodzi się, tzn. puszczają zatrzaski/klej to wtedy już warto zgłaszać na serwis. Poobserwuj jak będzie się zachowywać telewizor przy dalszym użytkowaniu, 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

profile.country.PL.title
Kajak93
Poszukiwacz

Tak jak piszesz mówił mi Pan z infolini czyli się to potwierdza :slight_smile: Wspomniał też żeby obserwować czy od dołu nic się nie robi się z matrycą i czy nie ma prześwitów przez obudowę na dole bo gdyby się pojawiły to serwis a tak wszystko jest zgodne z normami producenta :slight_smile: Problem rozwiązany jestem bogatszy o nowe informacje i wiem, że to nie jest jakaś wada mojego modelu tylko tak po prostu jest :slight_smile:  Oczywiście będę też obserwował czy nic się nie dzieje z tych wyżej wymienionych rzeczy :slight_smile: Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam :slight_smile: 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj @Kajak93

czy kontaktowałeś się już w tej sprawie z Sony Support? Można to zrobić telefonicznie lub poprzez formularz, dane kontaktowe tutaj: 
tel. +48 223060694
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam, Agnieszka_J

profile.country.PL.title
Kajak93
Poszukiwacz

Dzisiaj zgłosiłem bo w sumie wczoraj wieczorem to zauważyłem w poniedziałek zadzwonię na infolinię jeszcze ale nie ukrywam że pierwszy raz coś takiego widzę :slight_smile:  Miał może ktoś taki problem? 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Jaką dostałeś odpowiedź z infolinii?

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Kajak93
Poszukiwacz

Witam, na infolini dostałem odpowiedź, że jest to zgodne z normami producenta :slight_smile: To mój pierwszy telewizor Sony więc byłem trochę zdziwiony bo u konkurencji wszystkie plastikowe obudowy, ramki przylegają do matrycy :slight_smile: Dostałem odpowiedź,że jest też więcej luzu zostawionego w przypadku kiedy by np telewizor upadł to ten luz powoduje, że nie ma takiego nacisku tej obudowy na matrycę i jest większa szansa, że nie zostanie uszkodzona matryca :slight_smile: Pytanie do was czy tak jest naprawdę? 

profile.country.PL.title
Lumbagoo
Doradca

W granicach zdrowego rozsądku jest to normalna sytuacja, podobną praktykę prowadzi, np. samsung. Jeżeli natomiast widać, że obudowa rozchodzi się, tzn. puszczają zatrzaski/klej to wtedy już warto zgłaszać na serwis. Poobserwuj jak będzie się zachowywać telewizor przy dalszym użytkowaniu, 

profile.country.PL.title
Kajak93
Poszukiwacz

Tak jak piszesz mówił mi Pan z infolini czyli się to potwierdza :slight_smile: Wspomniał też żeby obserwować czy od dołu nic się nie robi się z matrycą i czy nie ma prześwitów przez obudowę na dole bo gdyby się pojawiły to serwis a tak wszystko jest zgodne z normami producenta :slight_smile: Problem rozwiązany jestem bogatszy o nowe informacje i wiem, że to nie jest jakaś wada mojego modelu tylko tak po prostu jest :slight_smile:  Oczywiście będę też obserwował czy nic się nie dzieje z tych wyżej wymienionych rzeczy :slight_smile: Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam :slight_smile: