anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-65XG8596 niejednolite podświetlenie ekranu

profile.country.PL.title
paab85
Poszukiwacz

KD-65XG8596 niejednolite podświetlenie ekranu

Witam wszystkich,

czy ktoś z posiadaczy telewizora KD-65XG8596 miał może podobny problem: przy włączonym ekranie jeden róg (około 25% całego ekranu ) jest jaśniejszy niż reszta (jakby 3-4 jaśniejsze plamy). Najbardziej jest to widoczne przy ciemnych obrazach ale i tak irytujące.

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

sugeruję skontaktować się z serwisem, gdzie określą, co jest przyczyną uszkodzenia. Bez zdjęcia lub oględzin telewizora nie jestem w stanie nic doradzić.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
paab85
Poszukiwacz

dzień dobry,

w załączeniu przesyłam zdjęcie. w tej chwili nie tylko prawy górny róg jest jaśniejszy ale i pozostałe. całe tło powinno być tak czarne jak na środku kadru z serialu.IMG_2021[1].JPG

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

To co widać na ekranie to normalne zjawisko powszechnie zwane "clouding" występujące przy podświetlaniu krawędziowym. Jego zakres występowania będzie inny dla każdego telewizora z tym typem podświetlania. Oczywiście może sprawę zgłosić do serwisu. Sprawdzą wówczas czy TV podlega ewentualnej wymianie, ale musisz liczyć się z tym, że po wymianie możesz dostać TV z plamami w innym miejscu - może być lepiej lub gorzej.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
paab85
Poszukiwacz

dziekuję za info. 

profile.country.PL.title
paab85
Poszukiwacz

Pytanie, a czy to się kiedyś wyrówna? Plamy jak były tak są, może powinnam coś przestawić, bo przyznam ze irytujący efekt bardzo jak się w nocy ogląda. Szczególnie ze w poprzednim tv czegoś takiego nie miałam. Pozdrawiam

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Nie jest to zjawisko które samoczynnie się poprawi. Można spróbować to zniwelować regulacją ustawień obrazu ale jak już tylko w niewielkim stopniu.

Pozdrawiam