Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry
Jakiś czas temu mój telewzior przestał odtwarzać materiały w UHD na Naetflixie.
Oto powód wyjaśniony przez Netflixa:
do sony support wysłałem już kilka infromacji jednak bez odpowiedzi.Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Chciałem CI wkleić link do nauki czytania ze zrozumieniem ale chyba moderacja usunęła 
Masz człowieku inny model więc proszę nie komentuj a jeśli już to robisz to przynajmniej przeczytaj wcześniejsze wiadomości jak musisz to po kilka razy i wtedy dopiero się ustosunkuj.
Dostałem już emila od sony w którym zostałem poinformowany, że 4 k na moim modelu już działa także można zamknąć 
trochę to brzmi jakby jakaś literówka nie pozwalała odtwarzać uhd. No nieźle....
Korzystam z Netflixa i materiały cały czas są w 4k. (wybrane)
A jaki masz model telewizora? Bo umnie były również te wybrane w 4k po cofnięciu wsparcia mam maksymalnie 720 p ... Zresztą support netflixa to potwierdził, że wcześniej było wsparce
Mam KD 55x8509c i nawet wczoraj oglądałem Netflix w 4k.
No to masz inny model niż mój. Nie pisałem o wszystkich modelach sony tylko o moim konkretnym.
Ale może coś się zmieniło bo na stronie netflixa po tym jak przestało mi działać ultra hd ppojawiło się tylko kilka konkretnych modeli ktore wspieraja 4k a teraz pisze, ze wszystkie po 2014r. wiec pozniej sprawdzę.
Możesz podać mi linka do tych informacji na temat 4k?
w pierwszym poście wkleiłem korespondencje z pomocą techniczną i tam wzystko wyjasnili
Chodzi mi o oficjalne stanowisko na oficjalnej stronie czy to Netflix czy Sony że zaprzestalo wsparcia produktu lub produktów w 4k. Link do tej informacji. Wewnętrzna wypowiedź konsultanta nie jest dla mnie miarodajna i może wynikać z niewiedzy lub olania klienta. A szczególnie rozmawiając z firmą x która obwinia firmę y. Szukałem w Google oficjalnej wypowiedzi i na stronie Netflix w grupie pod Sony TV nic nie znalazłem.
Nie ma żandnego stanowsika nawet nieoficjalnego a to chyba jeszcze gorzej. Do sonny support wysłałem 10 wiadomości i na żadną nie odpowiedzili telfonicznie również mówili, że nie mają infromacji na ten temat i oddzwonia i po 2 tygodniach i jakoś cisza.
Jednak sobie tego nie wymyśiłem bo w jeden dzień odtwarzało mi materiały w 4k a w następny już w 720 maxymalnie. Netflix przynajmniej udzielił mi konkretnej odpowiedzi a sony żadnej.
tu jest archwialna strony z modelami ze wsparciem:
http://web.archive.org/web/20150909224547/https://help.netflix.com/en/node/23878
Nawet jeśli to już naprawili to i tak cofniecie wsparcia z dnia na dzień jak i kontakt z supportem pozostawia wiele do zyczenia.