Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich serdecznie, jako że jest to mój pierwszy wpis na tym forum
Od razu przejdę do pytania. Otóż jestem bardzo zainteresowany zakupem telewizora LCD Sony Bravia KDL-32W5500. Spełnia on niemal wszystkie moje wymagania odnośnie dobrego telewizora, zaś jego obecna cena jest dla mnie do zaakceptowania. Na chwilę obecną nie dysponuję zestawem kina domowego, tudzież odtwarzaczem Blu-ray/DVD, jednakże z całą pewnością będę podłączał do tego telewizora swój laptop przez złącze HDMI. Posiadam również zestaw głośników 2.1 Logitech Z-2300 THX i próbuję znaleźć odpowiedź na pytanie, czy będę w stanie podłączyć je bezpośrednio do tego modelu telewizora. W specyfikacji KDL-32W5500 znalazłem jedynie następujące informacje
Dźwięk
Wzmacniacz cyfrowy TAK
Technologia S-Force Front Surround TAK
Funkcja Voice Zoom TAK
Moc wyjściowa (W) 10 W + 10 W (razem 20 W)
Tryb dźwięku Dynamiczny / Standardowy / Czysty głos
Tryb dźwięku przestrzennego Kino / Muzyka / Sport / Gra
Stabilizacja dźwięku TAK
Dolby® Digital TAK
Automatyczna regulacja głośności TAK
Wyjście 5.1 kanałów dźwięku TAK
Wyłączanie głośników TAK
A czy te głośniki posiadają wejście optyczne?
A czy te głośniki posiadają wejście optyczne?
Hmm, dobre pytanie Nigdy dotąd nie korzystałem z takiego wejścia, nie jestem pewien ale chyba nie. Wiem że Z-5500 mają takie wejście, ale Z-2300 raczej nie - przynajmniej nie znalazłem tego w specyfikacji.
P.S. Lajam, jaki dokładnie kabel polecałbyś do podłączenia tego zestawu głośników do KDL-32W5500? Mógłbyś zapodać jakiegoś linka?
Najprościej wpiąć w złącze słuchawkowe z boku telewizora Niezbyt eleganckie podłączenie ale proste i skuteczne. Przy okazji można sterować głośnością z TV.
Testowałeś? Rzeczywiście działa? W takim razie byłoby to chyba najlepsze rozwiązanie
Testowałeś? Rzeczywiście działa?
Ostatecznie po licznych rozmyślaniach i naradach postanowiłem jednak zaszaleć i kupiłem na Allegro model KDL-40W5500 w zestawie z odtwarzaczem Blu-ray Sony BDP-S360 za niespełna 3400 zł. Jak myślicie, warto było? Cena obydwu przedmiotów w różnych sklepach internetowych łącznie oscylowała wokół sumy 3700, więc chyba nie jest źle
Jeśli kupiłeś ze sklepu i będziesz miał paragon/fakturę to cena za komplet bardzo fajna, na dzień dzisiejszy ciężko znaleźć w5500 w wersji 40 calowej poniżej 3200zł, a w Twojej sytuacji za odtwarzacz Blu ray wyszło około 200zł. Zestawik fajny, a dodatkową zaletą będzie możliwość obsługi obu urządzeń jednym pilotem
Tak, będę miał fakturę i oczywiście 5-letnią gwarancję na TV O możliwości sterowania obydwu urządzeń za pomocą jednego pilota nie wiedziałem. Teraz trzeba będzie się zaopatrzyć w jakiś filmik na Blu-ray celem przetestowania Full HD