anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40E4050

roro78
Początkujący

KDL-40E4050

Witam kupiłem KDL-40E4050 do niego mam podlaczony dakoder UPC cyfrowy. niestety nie HD . Obraz powedziałbym jest sredniej jakosci . Prosze o bardziej doswiadczonych o rade czy mozna go jakos ustwaic aby poprawic jakosc obrazu . :) Jest podlaczony w wejscie AV1 (RMB) czy jakos tak . Równiez mam problem z podgladaniem co jest na innych programach(PIP. PAP)> POsiada on funkce przepolowienia obrazu i ogladania obu naraz , niestety nie wiem jak sie ja uruchamia . (o ile ja posiada/... )
Dzieki za ew odp. pozdr

11 ODPOW. 11
scarface-----
Początkujący

A masz wyjście hdmi w swoim dekoderze albo componentowe?

rozumiem, że teraz masz takie?
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART" target="_blank

roro78
Początkujący

scarface napisał(a):

A masz wyjście hdmi w swoim dekoderze albo componentowe?

rozumiem, że teraz masz takie?
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART" target="_blank" target="_blank

Tak i mam wrazenie ze przez to nie moge korzystac w pełni funkcji urzadzenia.

scarface-----
Początkujący

Co do obrazu to polecam kabel componentowy. Na dekoderze powinieneś mieć (musisz sprawdzić) component video out czyli wyjście na takie trzy cincze. Moim zdaniem obraz przez kabel componentowy jest znacznie lepszy niż przez RGB. W swoim tv masz na pewno wejście componentowe wiec upewnij się ze masz również w dekoderze i zakup kabel.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Przez wyjście komponent jest możliwe przesłanie sygnału HD do rozdzielczości 1080p! Do tego musisz dokupić czwarty kabel (jeżeli nie ma go w zestawie), jest to kabel od dźwięku. Tylko pamięta o kupnie dobrej jakości kabli. Na kablach można stracić bardzo dużo jakości sygnału.

vinci77
Poszukiwacz

moim zdaniem nie kombinuj z kablami, bo jeżeli dekoder jest podłączony przez EURO i ustawiłeś go na RGB to czy podłączysz EURO AV czy wejściem componentowym to jakość obrazu będzie taka sama tylko rodzaj podłączenia zmienisz 8-) co innego gdybyś miał dekoder HD to tylko przez HDMI. A co do PIP i PAP to zapomnij ;) jak twoja kablówka będzie nadawać wyłącznie sygnał cyfrowy nie kodowany to zrobisz użytek z tych funkcji. Chyba że kupisz odpowiednią przejściówkę dla karty SIM z twojego dekodera.

roro78
Początkujący

niestety w dekoderze nie mam wejscia na kable kompnentowe vid. out mam tylko 3 wejscia ale wszystkie sa podpisane audio :( a nie ma jakiegos schematu ustawien do takiej telewizji. moze cos zle ustawiłem . Nie jestem zbyt techniczny takze dziekuje za wszystkie wskazowki.
Dziekuje i pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

To jakie masz wyjścia obrazu z tego dekodera? Tylko SCART (euro)? Możesz podać jego nazwę? Jak jest tam tylko jedno wyjście, przez które już podłączyłeś, to jedyną opcją jest zamówić w UPC lepszy dekoder, najlepiej z HD. Możesz też jeszcze spróbować pobawić się w opcjach dekodera, nie wiem jakie tam są możliwości, ale popatrz w ustawieniach przesyłanie obrazu (najlepiej na RGB) i w telewizorze może coś masz wyłączone. Ale jeżeli sygnał jaki nadaje dekoder jest słaby, to dużo z tego nie wyciągniesz...

roro78
Początkujący

mediabox DCI-52UPC os takiego . . a własnie jest tez wejscie w telewizorze na karte (napisane ze tylko dla serwisu) do czego słuzy ?

Zimny_
Użytkownik

Lepiej tego wyjścia nie dotykać :D Serwisowe wyjście, oby było długo nieużywane :D
Nie mogę nigdzie znaleźć parametrów tego dekodera. Na Twoim miejscu zamówił bym dekoder HD z nagrywarką (UPC oferuje takie) i w pełni cieszył się z możliwości HD :D Chyba, że jakąś inną cyfrową. W niektórych miastach w Polsce (na pewno w Warszawie) możesz spróbować wyszukać kanałów naziemnych, zaczynają już nadawać w HD :D Twój tv ma wbudowany dekoder MPEG-4, więc nie będziesz miał problemów z dekodowaniem obrazu.
Jak już wspomniałem, jeżeli do tv jest podawany słabej jakości sygnał, nie da się z niego dużo wyciągnąć. Telewizory tej klasy są przystosowane do odtwarzania obrazu wysokiej rozdzielczości i praktycznie tylko wtedy obraz jest jak żyleta. U siebie w telewizji cyfrowej nie mam Polsatu, mam z normalnej naziemnej. Od momentu gdy kupiłem LCD nie oglądałem żadnego programu na nim (na Polsacie), bo za każdym razem jak przełączę na niego, to obraz aż mnie odrzuca. Jak włączę na cyfrową, to czasami nie chce się odrywać wzroku :D