anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40EX401 - jakim kablem podłączyć audio z PC?

macieju-----
Początkujący

KDL-40EX401 - jakim kablem podłączyć audio z PC?

Witam,

Dwa dni temu kupiłem telewizor KDL-40EX401, z którego jestem bardzo zadowolony. Mam jednak jeden, mały problem: Nie jestem w stanie uruchomić dźwięku, który płynie z mojego komputera.
Próbowałem podłączyć audio za pośrednictwem kabla miniJack-RCA oraz kabla miniJack-miniJack.

Moje pytanie zatem jest następujące - jakiego kabla powinienem użyć. Dodam, że HDMI niestety nie wchodzi w grę.

Czy potrzebuję kabla "miniTOSLINK"? Jeśli tak to gdzie taki kabel najlepiej kupić?

Dzięki za pomoc!

8 ODPOW. 8
Sniper-----
Początkujący

Nie wiem dokładnie jakie tam są złącza do dźwięku ale możesz mieć zablokowany jakiś line out albo inne gniazdo w panelu realteka albo via czy też innym nie wiem jaka to karta dźwiękowa. Jak tv ma wejście coax to można zastosować kabelek coax z mini jackiem do dużego coaxial w przypadku podpięcia złącza cyfrowego oczywiście. Ja tak zrobiłem w przypadku podpięcia karty Audigy 2 do głośników Logitecha. Najlepiej oczywiście by było skorzystać z hdmi ale skoro nie ma takiej opcji to trudno.

macieju-----
Początkujący

Karta nie ma zablokowanego wyjścia - dźwięk wychodzi z komputera bez problemów. Próbowałem już wszystkiego po za miniTOSLINK :(

oldguest
Początkujący

macieju napisał(a):

miniTOSLINK :(

To nie przejdzie. Jak będę w pracy postaram się coś popróbować z tym modelem. Ogólnie w EX500 kabel minijack - minijack męsko - męski działa bez problemu (podłączany do tego niepozornego wejście w okolic kabla d-sub).

macieju-----
Początkujący

Please sprawdź na 401 :)

oldguest
Początkujący

Niestety nie mam EX400 na półce ale z tego co pamiętam to kablem D-Sub i obok niego jest wejście na miniJacka (nie mylić z wyjściem słuchawkowym z boku TV). Ewentualnie w menu dźwięk jest pozycja "dźwięk PC" i tam należy wybrać czy ma być przypisany do złącza PC (D-Sub) czy do HDMI1.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Port do podłączenia kabla minijack do telewizora masz zaznaczony na zdjęciu:
http://img255.imageshack.us/img255/8474/ex401ty2.jpg

macieju-----
Początkujący

A G36 do czego służy?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

G36 to wyjście dźwięku z telewizora. Możesz podłączyć jakieś dodatkowe głośniki itp. Dźwięk stereo, analogowy.