anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 40EX500 - podłączenie telewizora do internetu

profile.country.pl_PL.title
szlaq-----
Początkujący

KDL 40EX500 - podłączenie telewizora do internetu

Witam,
Jestem tu nowy wiec bardzo proszę o wyrozumiałość.
Zakupiłem telewizor Bravia KDL 40EX500 i chcialem go podłaczyc do internetu. Mam w domu neostrade wraz z liveboxem . Chcialem zapytac czy jesli kupie dowolny adapter wifi i podłącze go do telewizora to bede w stanie skonfigurowac siec tak aby na TV działały mi widgety i inne internetowe dziwa czy moze jedynie Sonowy UWA BR-100 zapewni mi taka możliwosc.
Bardzo prosze o informacje . :c22

3 ODPOW. 3
Ravi-----
Początkujący

Telewizor nie ma odpowiednich sterowników, żeby obsłużyć dowolny adapter wifi tutaj nie jest sytuacja taka prosta jak w przypadku komputerów. Także odpowiadając na pytanie, jeśli chcesz podłączyć w sposób o którym pisałeś potrzebujesz adapteru UWA BR-100 .

profile.country.pl_PL.title
szlaq-----
Początkujący

Przyznam ze byłem niedowiarkiem ale faktycznie nie wykrywa dowolnego adaptera wifi ...
ale co tam po to człowiek ma głowę żeby kombinować i kompa podłączyłem na wifi a telewizor 4 metrowym kablem ethernetowym i youtube śmiga jak marzenie :)))
szkoda tylko ze nie można wszystkich stron przeglądać ale cóż to tylko TV :D

Ravi-----
Początkujący

Niestety telewizor to nie jest komputer i nie ma możliwości dogrania sterowników do dowolnego dostępnego adaptera na rynku :). Co do przeglądania stron to podobno dostępna lista ma się z czasem rozszerzyć, wiadomo nie jest to swoboda z przeglądarki w komputerze, ale zawsze można się czymś zająć w oczekiwaniu na swój ulubiony program czy film.