anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 40EX710 i udostępnianie plików z PC

capek-----
Nowicjusz

KDL 40EX710 i udostępnianie plików z PC

Witam,
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem tego modelu telewizora. Dopiero zaczynam z nim przygodę i w związku z tym mam parę pytań:

1) Podobno można udostępniać pliki z PC aby można było je przeglądać/oglądać w TV. Telewizor mam podłączony lanem i gdzieś wyczytałem (tylko teraz nie mogę odnaleźć ) że są programy, które umożliwiają udostępniania plików. Rozumiem, że w tym wypadku wystarczy połączenie LAN. Jakie to programy i jakie pliki mogę udostępniać?

2) Chciałem się pobawić w ustawianie kolorów. Jak w razie czego przywrócić ustawienia fabryczne?
3) Czy jest może jakaś dobra, sprawdzona konfiguracja ustawień? czy samemu trzeba kombinować?

Z góry dzięki za pomoc.

6 ODPOW. 6
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

capek napisał(a):

1) Podobno można udostępniać pliki z PC aby można było je przeglądać/oglądać w TV. Telewizor mam podłączony lanem i gdzieś wyczytałem (tylko teraz nie mogę odnaleźć ) że są programy, które umożliwiają udostępniania plików. Rozumiem, że w tym wypadku wystarczy połączenie LAN. Jakie to programy i jakie pliki mogę udostępniać?

Tak można. Programy to np. Wild Media Serwer, PS3 Media Serwer, Windows Media Player. Ja korzystam z PS3 MS i jego polecam. Szczegóły instalacji i konfiguracji masz w tym wątku:
viewtopic.php?f=230&t=7167
Inne programy i sposoby podłączeń masz opisane w tym dziale:
viewforum.php?f=230

capek napisał(a):

2) Chciałem się pobawić w ustawianie kolorów. Jak w razie czego przywrócić ustawienia fabryczne?

Zerowanie ustawień obrazu masz w samym menu ustawień obrazu, oraz w ustawieniach zaawansowanych obrazu (te dotyczą tylko ustawień zaawansowanych).

capek napisał(a):

3) Czy jest może jakaś dobra, sprawdzona konfiguracja ustawień? czy samemu trzeba kombinować?

Polecam zobaczyć i spróbować tych ustawień:
viewtopic.php?f=215&t=7381

Pozdrawiam,
Zimny.

capek-----
Nowicjusz

Dziękuję Ci bardzo. Zabieram się wobec tego do pracy :))

daromotyl
Początkujący

Witam, proszę o pomoc w kwestii możliwości przeglądania zdjęć poprzez sieć domową z komputera na tv. Mam model KDL 32EX710. Udało mi się połączyć z tv jednak nie mogę oglądać na tv wszystkich zgromadzonych zdjęć na komputerze jak i muzyki. Pomimo tego, że są to tego samego rodzaju pliki jak te, które w niewielkiej ilości mogę wyświetlać na ekranie tv. Co powinienem zrobić. Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

Witaj, jak masz skonfigurowane połączenie, czy korzystasz z jakiegoś serwera?

pulower
Początkujący

Jeżeli podłączyłeś laptopa z zainstalowanym Window Media Playerem co najmniej 11 to powinno się wszystko odtwarzać tylko trzeba zrobić tak

W ustawieniach biblioteki należy włączyć udostępnianie folderów i tam wyszukać i dodać foldery, które chcesz oglądać na telewizorze.

W ustawieniach WMP w udostępnianiu będzie też jakie inne serwery są podłączone do komputera - teraz nie pamiętam gdzie, musiałbym sprawdzić na innym komputerze. W tych ustawieniach będzie widoczny podłączony telewizor.

Po tym telewizor powinien w podmenu zdjęcia zobaczyć ikonkę serwera ze zdjęciami i tam w ostatnim menu serwera - foldery będziesz mógł przeglądać swoje zdjęcia. Analogicznie jest z muzuką.

Z fimami to większy kłopot, bo WMP 11 nie obsługuje filmów, dopiero WMP w Windows 7 obsługuje jako serwer filmy.

daromotyl
Początkujący

Witam, dla tych, którzy mają podobny problem do mojego wysyłam link. Po zainstalowaniu PS3 Media Serwer, wszystko chodzi ok. Łatwa instalacja i ustawienia. Telewizor 32EX710 komp. z Windows Vista. Pozdrawiam
viewtopic.php?f=230&t=7167&st=0&sk=t&sd=a