Podziel się wrażeniami!
Witam mam dysk twardy 320GB 2.5" w obudowie.
I problem zaczyna sie tu po podlaczeniu pod tv nie wykrywa go.
Kino domowe Sony wykrywa dysk sformatowany na exFat.
Telewizor w wejsciu USB REC nie reaguje na ten dysk nie moge go zarejestrowac w TV probowalem format ex fat , fat 32 i Ntfs i RAW i zaden nie dziala robilem juz partyce o roznych pojemnosciach.
W instrukcji pisze minimum 32GB max 2tb.
W jaki sposob moge to podlaczyc ???
Sprawa z dyskiem jest troszkę łatwiejsza niż ją Panowie opisaliście. Podłączając dysk trzeba było go zarejestrować do współpracy z TV. Jednocześnie został wykonany format. Jeśli się chce odzyskać dysk wystarczy go wyrejestrować a TV sam ponownie go sformatuje kasując jednocześnie wszystkie dane.
Wspomniany Partition Magic powinien dać radę z takim zabiegiem a większość znanych mi dystrybucji linuksa nie potrzebowała by do sformatowania tego dysku nawet dodatkowego oprogramowania.
Witam. Podłączę się pod ten temat żeby nie mnożyć bez sensu.
Kupując dysk do mojego Soniaka myślałam, o ja naiwna, że będę mogła sobie nagrywać i jednocześnie oglądać coś na innym kanale. Czy taka opcja ma w ogóle szanse zaistnieć w najbliższym czasie czy na moim modelu (jak w temacie - ex720) to raczej czyste science-fiction?
Nagrywać można z DVB-T. Tuner taki jest jeden. Oznacza to, że jak jest zajęty przez nagrywanie to nie można go wykorzystać w inny sposób. Tak więc póki nie ma dwóch tunerów opcji takiej nie będzie. Inną opcją jest nagrywanie czegoś z DVB-T i oglądanie TV z innego tunera (np z telewizji kablowej) co powinno dać się wykonać
Witam, może ktos tu jeszcze zajrzy :smileywink:. Mam telewizor Sony KDL-46EX720, na początku podłączałem dysk przenośny i wszystko grało, mogłem oglądać filmy z niego, słuchać muzyki, oglądać zdjęcia, ale od pewnego czasu coś się zepsuło ... Jak podlączam dysk to jest napisane, że ten dysk zostanie użyty do nagrywania jeśli go zarejestruje jakoś tak i w tym tkwi problem. Chciałbym móc tak jak kiedyś oglądać na nim filmy z dysku i przeglądać zdjęcia. Nie wiem co się stało, próbowałem wielu rzecyz, formatowałem dysk, rejestrowałem go w tv potem odrejestrowałem i nadal nic. Mam dysk samsung 600gb. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał.
pozdrawiam i czekam na odp
Witaj,
jeśli chcesz korzystać z dysku w celach odtwarzania multimediów, to nie rejestruj go. W takim przypadku najlepiej jest podłączyć go do drugiego portu USB w telewizorze. Jeśli nie wykrywa, spróbuj przeprowadzić pełne formatowanie z poziomu komputera. Spotkałem się z przypadkami, gdzie po sformatowaniu poprzez Windows dysk nie był wykrywany. Dopiero po sformatowaniu dedykowanym do tego zewnętrznym programem - pomagało.
Tak jak napisał Zimny - włóż do drugiego portu USB. W telewizorze są dwa porty, z tym że jeden z nich to USB REC, który służy do nagrywania.
Do tego jeszcze pytanie - czy chcesz odtwarzać nagrane materiały przez TV na HDD czy swoje filmy które zrzuciłeś np z komputera na HDD i chcesz je oglądać na TV.
ma ten telewizaor kdl46ex720 zakupiłem dysk 2tb zarejstrowałem go i mam problem nie moge znalesc programów do nagrywania brak 0 jak to zrobic zeby nagrywac ps.dystk jest juz zarejstrowany pozdrawiam
Witaj,
a z jakiego źródła sygnału chcesz nagrywać? Czy na ekranie pojawia się jakaś informacja o żądanej akcji (np. po naciśnięciu przycisku nagrywania o nagrywaniu?)?
Witam,
A próbował ktoś nagrywać z TV kablowej korzystając nie z dekodera a z CI+? Poważnie zastanawiam się nad rozwiązaniem CI+ i jeśli dałoby radę nagrywać taki sygnał byłby to duży plus na rzecz CI+ i mogłbym wyrzucić drugiego pilota i dekoder
Pozdrawiam,
Szymon