anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40EX725 - problem z usługami internetowymi.

profile.country.pl_PL.title
Versus013
Początkujący

KDL-40EX725 - problem z usługami internetowymi.

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem owego telewizora. Mam mały problem z odblokowaniem Sony internet tv, a dokładniej odblokowaniem kanałów nielimitowanych. Rejestracje i aktywacje już wykonałem. Sprzedawca zapewniał mnie, że będę mógł za darmo oglądać iple, tvn czy inne kanały w vod. Niestety tv nie może znaleźć żadnych z tych kanałów. Są jedynie podstawowe(niemieckie) i nielimitowane przy których wyskakuje mi błąd połączenia(video) czy muzyczny(błąd regionu lub czasu). Proszę o jakieś porady. Wykonałem również aktualizacje wewnętrznego oprogramowania ale nic nie pomogło również aktualizacja stacji internetowych jeśli tak to można nazwać. :slight_smile:

7 ODPOW. 7
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
z jakiej dystrybucji kupiłeś telewizor i z jakiego miasta masz Internet? BRAVIA Internet Video (BIV) udostępnia bazy kanałów rozpoznając IP i dostosowując treści do danego kraju. Jeśli łączysz się z Niemiec, możesz mieć niemieckie treści.
Jeśli jednak łączysz się z Polski, proponuję abyś na początek uaktualnił oprogramowanie w telewizorze. Jeśli próbujesz połączyć się z BIV, zakładam że posiadasz podłączony do telewizora Internet. W takim przypadku wchodzisz do Menu (naciskając przycisk HOME), szukasz ustawień i tam "Wsparcie dla produktu"). Wskazujesz na "Aktualizację oprogramowania" i postępujesz według instrukcji.
Jeśli dokonałeś już aktualizacji, również w ustawieniach znajdź "Sieć" i tam wskaż "Odśwież zawartość internetową".
Następnie wyjdź z menu i naciśnij na pilocie "Internet Video". Wszystko powinno działać.

Versus013
Początkujący

Niestety żadna z powyższych wymienionych rad nie pomogła. Pierwsza rzeczą jak wspomniałem był update oprogramowania tak samo inne metody zawiodły;) Będę musiał jeszcze trochę kombinować z tv ale już rozkładam ręce,bo wszelakiej maści opcje i konfiguracje już wykonałem.
Internet made in Poland z Wielkopolski. Ważne,że w ogóle działa tv 8-)

randzit
Początkujący

Nie mam żadnych problemów. Jest TVP, TVN, iPla ....
Określenie że Internet z Wielkopolski .... Sprawdź jaki masz adres publiczny IP. Następnie sprawdź na rippe.net kto jest dostawcą i .... zonk ... okaże się że nalezy do puli holenderskiej lub niemieckiej. np. UPC nadaje klientom w Polsce adresy puli holenderskiej.

Może dostawca internetu lub router ma firewall, proxy etc.

Versus013
Początkujący

eh, jeśli pisze made in Poland to made in Poland, a z Wielkopolski dopisałem żartobliwie i dla informacji :D Będę próbował dalej. Dziękuję za porady. Odezwę się jeśli coś pójdzie.

edit. No niestety, wszystkiego już próbowałem i w ogóle nie działa. Wiem - powtarzam się. Tylko niemieckie kanały(ale też badziewnie działa - co 3 utwór lub film podpisany okazuje się czym innym), a nielimitowane kanały niedostępne w Polsce. Można w jakiś łopatologiczny sposób przekazać tv, ze chce kanał ipla,itp? Mam nadzieje, ze ktoś fachowo poradzi i w ogóle znajduje się tu na forum.
Gdyby ktoś miał jakieś ale... odwiedziłem też dzisiejszego dostawce internetu. Potwierdził to. Normalnie cuda na kiju :c34
inetnum: 195.130.197.0 - 195.130.197.255
netname: Info-Net-Ostrow
descr: "Info-Net" Uslugi Teleinformatyczne S.C.
country: PL
org: ORG-IO11-RIPE
admin-c: LW880-RIPE
tech-c: LW880-RIPE
status: ASSIGNED PI
mnt-by: RIPE-NCC-END-MNT
mnt-lower: RIPE-NCC-END-MNT
mnt-by: info-net-mnt-ostrow
mnt-routes: info-net-mnt-ostrow
mnt-domains: info-net-mnt-ostrow
source: RIPE #Filtered

organisation: ORG-IO11-RIPE
org-name: "Info-Net" Uslugi Teleinformatyczne S.C.
org-type: OTHER
address: Info-Net S.C ul. Zolkiewskiego 3 63-400 Ostrow Wielkopolski Poland
e-mail: serwis@info-net.org.pl
mnt-ref: info-net-mnt-ostrow

person: Lukasz Wajnert
address: Info-Net S.C ul. Zolkiewskiego 3 63-400 Ostrow Wielkopolski Poland
phone: +48 664 578 578
e-mail: larch@info-net.org.pl
nic-hdl: LW880-RIPE

route: 195.130.197.0/24
descr: Info-Net S.C.
descr: ul. Zolkiewskiego 3
descr: 63-400 Ostrow Wielkopolski
descr: Poland
origin: AS48712

Wszystkiego dobrego w nowym roku gdybyśmy się nie widzieli;)

zizi-----
Początkujący

Sprawdź tracking, ja kiedyś miałem internet z Hamburga - mieszkam przy granicy, była jakaś duża firma która w polsce zestawiała łącza z niemcami

Versus013
Początkujący

W hackera nie będę się bawił. Ale patrząc na to mam polskie ip. Dostawca twierdzi, że również wszystko jest w porządku( osobiście i telefonicznie dostałem odpowiedz od 2 rożnych przedstawicieli wiec można stwierdzić, ze nie kłamią). Są jakies sposoby na ominiecie tego,bo człowieka już powoli krew zalewa :slight_smile: Mam radiówkę ze skręcona rj 45 i tak podpiętą pod tv. Korzystam również na komputerze ze serwisów i usług które wykrywając po ip region i kraj i nie ma problemu więc wina musi leżeć po stronie urządzenia. Jakieś pomysły jak to ominąć? Ruter kosztowna sprawa ale czy w ogóle jest możliwości ustawienia regionu i będzie pewność, że wszystko będzie śmigać. Proszę o konkretne porady i najlepiej bez wydawania pieniędzy. Obsługa telefoniczna sony niestety z UK wiec za bardzo się nie dogadam:P

Versus013
Początkujący

f5 :c10