Podziel się wrażeniami!
Cześć!
Urządzenia jak w temacie, a Nvidia Geforce GTX650 TI.
Połączenie:
TV - BDV (HDMI Sync) = wszystko działa
TV - DBV(HDMI Sync) + BDV - GeForce (DVI-HDMI) = wszystko dziła
TV - DBV(HDMI Sync) + TV - GeForce (DVI-HDMI) = wszystko dziła
Gdy tylko zmieniam kabel (DVI-HDMI) na HDMI = Błąd (Sync przestaje być widoczny i działać) DLACZEGO?
Wszystkie kable HDMI SONY, do tv-BDV zwrotny.
Podłączałem do każdego wejścia TV i BDV, rezultat ten sam.
Restart użądzeni, nie pmoaga.
Więc jeszcze raz dlaczego zmieniając na lepszy kabel i lepsze połączenie wszystko się rozsypuje?
z tego co się zdąrzyłem doczytać na zagranicznych forach to po pierwsze ten model karty graficznej miał problemy z wyjściem hdmi a po drugie nawet jak nie miał to był bardzo kapryśny jeśli chodzi o kable (ps3-tv działało ale już karta kabla nie widziała, po podłączeniu innego kabla innej firmy wszystko zaczęło działać)
Proponuje ogarnąć inny kabel i spr, ewentualnie podłączyć inną kartę graficzną.
Na elektrodzie coś znalazłem, też o tym kablu.
Ale o problemach z HDMI w tym modelu geforce, na nic się nie natknąłem. Możesz podesłać żródło?
Jutro (w sumie to dzisiaj) poszukam innego kabla w sklepach, radzisz, żeby zmienić producenta?
Kupiłem inny kabel (mogę zwrócić), nadal nie działa 😕 Zastanawia mnie, tylko dlaczego sync znika a wszystko inne działa poprawnie.
Gdy podłączę do BDV mam dźwięk i obraz na TV - normalnie.
Gdy podłączę do TV niestety nie mam dźwięku z BDV, ale tego można się spodziewać po zniknięciu SYNC.
"Z powodu błędu kominikacji z systemem audio działa głośnik TV"
Natomiast faktycznie przy zmianie karty graficznej (GeForce -> Indel HD Graphics) nie ma problemów.
Moze za dobre kable kupuję?
Mam! Audio idzie przez HDMI do TV/BDV!
Co jeszcze ciekawsze, komputer może być kompletnie wyłączony (brak zasilania) i podłączenie go do zestawu ma ten sam efekt.
Kolejny kabel i wynik identyczny.
Tym razem HDMI 1.3 (bez Ethernet, bez 3D)
Jeżeli wymienie kabel, na jeszcze niższy to nie będzie się różnił od DVI i wrócę do punktu wyjścia 😕
Tak!
Pisałem wyżej, z Intel HD Graphics działa prawidłowo.
Teraz wróciłem do pierwszych ustawień, DVI do TV i TV do BDV przez HDMI.
Nie mogę nic znaleźć na temat problemów z HDMI w GeFoce, znaczy nic co by miało podobny efekt?! Jak pisałem, dziwęk, obraz, wszystko działa poprawnie tylk sync znika.
Wygląda na to, że Geforce wysyła dodatkowe informacje po HDMI i system BDV/TV zaczynają gubić łaczność. Choć BDV ma na sztywno ustawione sync na HDMI 1. To może TV nie potrafi wybrać, znaleźć?