Podziel się wrażeniami!
Witam!
Mam problem i prosze o pomoc.Podłączyłem DVD (output HDMI) do amplitunera (dvd in HDMI), a nastepnie amplituner (HDMI out) do telewizora (HDMI in 1 do 2 tez próbowałem).Obraz mam ale problem w tym, że brakuje mi głosu w głośnikach(jest tylko w tv).W instrukcji telewizora jest napisane, że po wyłączeniu głosu w tv automatycznie głos przełączy sie na głośniki, a tak sie nie dzieje(tv nie wykrywa mi wogóle amplitunera).O co chodzi brakuje jeszcze czegoś?Nic poza kablami HDMI nie podłączałem.Model DVD to DVP-NS78H.
Jeśli mam za słaby amplituner to prosze również napisac czy są miejsca gdzie można go wymienic na nowszy model(dopłacając oszywiście), czy nadaje się juz tylko na śmietnik?Z góry dzieki! Pozdrawiam!
Prosze podłaczyć jeszcze kablem coaxialnym (chinch - chinach ekranowany) wyjście digital out w DVD z DVD IN w amplitunerze.
jeżeli telewizor ma wyjście optyczne i amplituner ma wejście optyczne to polecałbym podłączenie tegoż telewizora za pomocą kabla optycznego (najlepsza jakość dżwięku). jeżeli takich wyjść/wejść nie ma to są jeszcze 2 możliwości:
-coaxial
-component
pozdrawiam