Podziel się wrażeniami!
Mam w/w telewizor ponad dwa lata i niedawno pojawiły się problemy. Najpierw przestał widzieć pendrive'a. Sformatowałem go na NTFS (był na FAT) i telewizor go zaczął widzieć, ale przestał działać internet. Po następnym załączeniu było dokładnie odwrotnie - był internet, ale nie można było nagrywać. Do tej pory działa losowo, albo jedno, albo drugie, albo i jedno i drugie. Reset był robiony. Oprogramowanie najnowsze. Czyżby do Sony też przyjęto kogoś z Microsoftu i po każdym ulepszeniu jest coraz gorzej?
Witam,
skoro przeprowadziłeś akualizację oprogramowania i wykonałeś reset do ustawień fabrycznych, a problem nadal występuje, może być konieczny kontakt z autoryzowanym serwisem. W tym wypadku na odległość ciężko coś doradzić. Najbliższy serwis możesz znaleźć tu: https://locator.sony/pl_PL/servicecenters/?zoom=5&latitude=52.16045&longitude=19.33594
Pozdrawiam
Witam,
@dick-50 wg supportu:
W telewizorach o modelu KDL-40WD655 jest to normalne, że dostępna jest albo funkcja odtwarzania plików z urządzenia masowego USB albo używania Internetu. By móc przejść do przeglądania treści internetowej po używaniu urządzenia masowego należy wykonać poniższe kroki:
- HOME - Ustawienia - Ustawienia systemowe - Ustawienia - Sieć - Odśwież zawartość internetową
- HOME - Ustawienia - Pomoc techniczna - Inicjalizuj informacje personalne
W przypadku, gdy po tych dwóch krokach dalej będzie występował problem, wymagane będzie przywrócenie ustawień fabrycznych.
Moje pytanie jest takie masz problem z nagrywaniem na USB czy odtwarzaniem z USB? Czy wcześniej działało to prawidłowo?
Pozdrawiam
Problem zauważyłem niedawno, wcześniej mało korzystałem z internetu. Najpierw nie mogłem nagrywać (telewizor nie widział dysku). Dla zabawy sformatowałem go na ntfs i telewizor go zobaczył. I od tego momentu zauważyłem, że po resecie telewizor przez jakiś czas ma internet, a później traci połączenie. Natomiast, przynajmniej na razie, widzi dysk.