anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-46HX850 i Odtwarzacz USB „Super Multi Format”, NTFS

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

KDL-46HX850 i Odtwarzacz USB „Super Multi Format”, NTFS

Witam, pytanie bezpośrednio skierowane do Sony. Za niedługo w sklepach pojawi się następca serii HX850 oznaczony jako W905. Z uwagi na to, że zmiany głównie sprowadzają się do zastosowania innej matrycy, a nie układów obliczeniowych obróbki obrazu, czy firma Sony zamierza uaktualnić firmware o funkcje dostępne w serii W905 czy zostawi uzytkowników serii HX850 na lodzie? Bądź co bądź to segment aspirujący do wyższej półki. Na przeszkodzie nie stoją ograniczenia hardwareowe. O zastosowaniu nowego interfejsu menu nawet juz nie wspomnę, zresztą mnie obecny XMB podoba się, choć byłby to miły ukłon ze strony firmy.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
21 ODPOW. 21
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Batumi,

z TV jest podobna sytuacja jak z PC. Porównując dwa komuptery z podobnymi podzespołami możemy być mile lub niemile zaskoczeni. Przykładowo procesor 4x2,4GHz + 8GB RAM w dwóch komputerach. Z pozoru to samo ale zmień taktowanie ramu i clocking z procesorem się rozjedzie i prędkość znacznie spadnie. Nawet jeśli będziesz ram podkręcał w górę (overclocking).

Podobnie jest z TV - niby mają podobne parametry, algorytmy itd ale przy takiej ilości zmiennych bez rzetelnych danych, tesów itd nie jesteś w stanie określić czy da się zrobić to o czym piszesz.

Póki co nie pozostaje nic innego jak czekać na aktualizację, bo wątpię aby ktoś miał aż taką wiedzę na forum - o czym wspomniał Kolega Mylagos.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

może tak, może nie, ale Panowie, nie mówimy o tv z niskiej i średniej półki.

Zimny_
Użytkownik

Szczerze wątpię, aby została dodana obsługa NTFS i MKV po USB w modelach z 2012 roku. Patrząc na wcześniejsze lata, na konkurencję - producenci nie dodają tak znaczących opcji do modeli które już schodzą z rynku. Osobiście byłem ogromnie zaskoczony do samego HbbTV, w tym przypadku również nie wszyscy producenci wdrożyli nowe oprogramowanie w starszych modelach. Jakby dodali - jak najbardziej cieszył bym się z tego:)

Sam zastanawiam się nad zmianą HX85 na W8, albo W9. Pierwsze opinie są pozytywne, również miałem przyjemność trochę bliżej poznać model W8 i sprawia bardzo dobre wrażenie. Tylko HX85 jest również fajnym modelem. Na dzien dzisiejszy jeszcze wstrzymuję się z decyzją:)

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Wnie W9 zupełnie nie przekonuje. Nie podoba mi się, a różnica w obrazie marginalna. Poza tym HX850 to u mnie raczej ostatni Sony.

Zimny_
Użytkownik

batumi wrote:

Poza tym HX850 to u mnie raczej ostatni Sony.

Oby służył jak najdłużej:smileythumbsup:

stubbs.
Użytkownik

Różnica w obrazie jest ale muszę przyznać Ci rację - oba modele mają obraz wyśrubowany do granic możliwości. Przewagę może osiągnąć model lepiej ustawiony i tu pojawia się temat samodzielnego ustawiania lub profesjonalnej kalibracji ekranu.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
Peter.Mac
Poszukiwacz

Na modelu HX850 nie wiem jak w starszych pojawiła sie własnie nowa wersja aplikacji YouTube na kształt tej jaka jest na konsoli PS3, która jest znacznie lepiej rozwiązana i rozbudowana jak tradycyjna stara wersja, co ciekawe i ważne odtwarza tez juz treści z kanałów VEVO :smileyclap:

Jeszcze niech tylko Sony popracuje i poprawi TVN Player bo jest na prawdę niewygodny jesli chodzi o wygodę uzytkowania i przedzieranie sie po tej ogromnej liście programów jadąc alfabetycznie na sam dół.

Powinni dodać wiecej kategorii, albo dać mozliwość przejścią pod daną litere alfabetu od razu.

Message was edited by: Peter.Mac

stubbs.
Użytkownik

link do aktualizacji o której pisze Peter.Mac znajdziecie poniżej:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-46HX850/downloads/AZ3EUA_1910

Korzyści i udoskonalenia:

This software improves the performance of internet services.

Bardzo podobnie jak w poprzedniej aktualizacji, czyli poprawa działania serwisów internetowych

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

i dalej mamy średniowiecze w Sony.

stubbs.
Użytkownik

Nie zgodzę się z Twoją opinią. W pierwszym poście pytałeś czy Sony zostawi użytkowników HX85 na lodzie. Zdecydowanie nie. Sam zobacz, jest kolejna aktualizacja dla tego modelu:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-46HX850/downloads/AZ3EUA_1920

• Korzyści i udoskonalenia:
    • Rozwiązuje problem utraty sygnału satelitarnego po zastosowaniu oprogramowania Setedit w celu przeniesienia listy usług z komputera do telewizora.

Co jakiś czas Sony wprowadza (w miarę możliwości sprzętowych danego modelu) udoskonalenia w sofcie. Niekiedy jest to poprawa działania funkcji, a niekiedy dodanie zupełnie nowej funkcji jak miało to miejsce w przypadku wprowadzenia HbbTV dla starszych modeli.

Pozdrawiam Stubb