anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-46W905 - wyświetlanie 3D z pliku ISO

profile.country.PL.title
remolmar
Poszukiwacz

KDL-46W905 - wyświetlanie 3D z pliku ISO

Witam,

Może ktoś mi pomóc jak wyświetlić obraz w 3D Z PLIKU iso BEZPOŚREDNIO NA TV lub kino BDV-n9200wl?

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Z ISO daje rade apk Kodi również w niej jest ustawienie 3D. Nie wiem czy Twój tv ma androida.

profile.country.PL.title
remolmar
Poszukiwacz

TV niema androida. Kodi mam zainstalowane na PC ale to nie o to chyba chodzi. W bibliotece Kodi znajduje pliki ale nie wyświetla się już w 3d . Czy samo przełączenie w kodi trzbea zrobić samemu? czy powinno się to zrobić z automatu?

U mnie sprawa wyglada tak ( pisałem w innym poście ) , że mam Kodi i WMP zainstalowane na PC i wykrywa mi je i kino i TV jako serwery DLNA. Jednak w Kodi  znajduje pliki mkv, a m2ts nie - natomiast w WMP dokładnie odwrotnie. Rozwiązaniem jest jeszcze trzeci server , który polecił mi kolega tu z forum - SERVIIO - odtwarza oba rodzaje.

Odtwarzając w WMP owy plik ISO rozpakowany do katalogu - wykrywa mi pliki m2ts ( dwa ) uruchamiam pierwszy i wszystko jest ok - po za tym że obraz jest 2d. gdy przełącze obraz na 3d w kinie - teoretycznie pokazuje się napis wykryto obraz 3d ale - żadnej jakości - zmian co do 2d niema. Dla testu uruchomiłem na tv symulowane 3d i wówczas obraz się " rozwarstwił " i okulary były potrzebne.ALE przecież nie o to chodzi !!!!!!

Kiedyś miałem materiał w mkv w 3d i kino wykryło odrazu owy materiał.

Można by spróbować przekonwertować wszystko z pliku ISO do MKV ale niezabardzo wiem czym ?

Oczywiście można uruchamiać filmy bezpośrednio z Kodi z PC wtedy wszystkie pliki  są widoczne.Ale !!!! trochę mnie denerwuje w Kodi że obcina mi obraz i niewiem jak to ustawić - próbowałem kilku ustawień i d...pa - a gdy wyświetlam bezpośrednio przez kino lub sam tv to obraz jest na całym ekranie.

Podobnie jest rzeczy z dżwiękiem z kompa wbijam się do TV po HDMI ( może powinienem podlaczyć do kina bezpośrednio - niewiem ? ) ale wówczas aby cokolwiek zrobić na PC musiałbym uruchamiać kino - trochę to bezsensu.

No i to 3D gdzie ustawić w KODI ?