anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-46W905A - Problem z pilotem NFC + HTC oraz z plikami 3D mkv.

Krzysiecw
Poszukiwacz

KDL-46W905A - Problem z pilotem NFC + HTC oraz z plikami 3D mkv.

Witam od paru dni jestem (mam nadzieję) szczęśliwym posiadaczem tego TV. Niestety na starcie przywitał mnie dwiema rzeczami ktore chciałem przetestować, a niestety nie zadziałały.

Pierwsza to funkcja kopii obrazu telefonu za pomocą pilota z funkcją NFC. Mój telefon to HTC ONE X+ (posiada NFC) i za nic w świecie nie idzie go połączyć z TV. Widzi go tzn wykrywa sygnał ale wypluwa komunikat: Brak urządzenia. Dotykaj, az zostanie wykryte... I tak do .... śmierci.

Druga rzecz to pliki MKV. Jak byk jest ten format zawarty w tabelce obsługiwanych plików znajdującej się w pamięci TV... Niestety podczas próby odtworzenia filmu 3D w formacie mkv TV zawiesza się i tylko wyjęcie wtyczki z zasilania pomaga powrocic do stanu uzwalności TV jako TV... 

Trochę to zniechęcające przy tej klasie TV za tyle pieniędzy to to nie działa to tamto... Tym bardziej, że wszędzie sony chwali się tym jednym dotykiem NFC. Czyzby zapomnieli dodać ze tylko we współpracy z telefonami XPERIA?

Jakby ktoś mógł mi jakoś pomóc to bede wdzięczny. Pozdrawiam!

Tagi (3)
24 ODPOW. 24
profile.country.PL.title
anbudyc
Poszukiwacz

Tak po prostu przez przypadek nie dodali info, ze funkcja nfc działa tylko z telefonami xperia. Ja mam 55w905 i nfc nie działa ani z samsungiem sIII ani z lg l9II. Pokazuje mi dokładnie taki sam komunikat jak tobie.

Z sony support team otrzymałem takie odpowiedzi:

"Problem może wynikać z niemożności sparowania z Pańskim  telefonem ze względu na brak prawidłowej kompatybilności urządzenia ze standardem NFC lub mogła też wystąpić usterka w TV.
Proszę spróbować sparowania z innym sprzętem, jeśli NFC w TV dalej nie będzie działać, to prosimy o kontakt."

a po ponownym kontakcie:

"Jeżeli chodzi o połączenie TV z telefonem proszę uczynić to np. za pomocą funkcji wifi direct."

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Support Sony jak zwykle rządzi ;). Jak tak dalej pójdzie to za 3-4 lata nie będzie działu TV w Sony.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
Krzysiecw
Poszukiwacz

Dokładnie to chciałem napisać...

Właśnie rozmawiałem przez telefon z działem pomocy technicznej i zostałem poinformowany, że mój telefon widocznie ma zbyt stary soft samego modułu NFC w porównaniu do tego znajdującego się w TV ALBO TV jest uszkodzony... (nie sądzę - ma 5 dni) A nie ma czegoś takiego jak aktualizacja softu w HTC ONE X+ dla samego modułu NFC... Soft mam najnowszy z Lipca bodajze. Chyba musze kupić XPERIE.

Co do pliku MKV... W instrukcji jest podobno napisane, że pomimo, że jest napisane, że ma odtwarzac MKV to podobno nie koniecznie musi odtworzyć każdy. Takze napisac mozna w specyfikacji TV, że odtwarza wszystkie formaty świata i dodać adnotacje, że moze niektorych nie odtworzyć pomimo poprawnego rozszerzenia. I wszystko jest mega poprawne w świetle prawa... Mój plik jest w 100% sprawny bo Xtreamer poradził sobie z nim bez NAJMNIEJSZYCH problemów. 

Tak więc początek super interaktywnych opcji tego TV nie napawa mnie pozytywnie do dalszej zabawy z mobilnymi urządzeniami i formatami plikow video...

.emes.
Poszukiwacz

Rzućcie okiem do ustawień wyświetlacza w waszych telefonach, czy ostatnia pozycja to wyświetlacz bezprzewodowych (wireless display) lub coś w tym stylu.

Względnie - która wersja OS.

beniuasia
Użytkownik

Czy film masz na dysku hdd? Jeżeli tak to musisz dysk podłączyć pod port USB opisywany w instrukcji jako służący do nagrywania materiałów z TV. Po podpięciu dysku pojawi ci się komunikat aby zarejestrować podpiete urządzenie, daj "nie". Teraz powinno Ci film odtworzyć. Ja posiadam 55W805A i na początku też wpinałem hdd w zły port USB i uruchomienie filmu zawieszało mi TV, pomagało tylko wyjęcie wtyczki z gniazdka.

Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
anbudyc
Poszukiwacz

No i wszystko jasne dzisiaj dostałem odpowiedz od sony. 

Sony gwarantuje prawidłową komunikację z urządzeniami wskazanymi na poniższej stronie:

http://www.sony.pl/support/pl/topics/mirror_xperia_bravia_tv

są to:

Smartfony

• XperiaTM Z / L / SP / ZR / V

Tablety

• XperiaTM Tablet Z

Szkoda, że w reklamach nie informują, że funkcja działa ze smartfonami xperia.

Super funkcja.

Krzysiecw
Poszukiwacz

"Czy film masz na dysku hdd? Jeżeli tak to musisz dysk podłączyć pod port USB opisywany w instrukcji jako służący do nagrywania materiałów z TV. Po podpięciu dysku pojawi ci się komunikat aby zarejestrować podpiete urządzenie, daj "nie". Teraz powinno Ci film odtworzyć. Ja posiadam 55W805A i na początku też wpinałem hdd w zły port USB i uruchomienie filmu zawieszało mi TV, pomagało tylko wyjęcie wtyczki z gniazdka.

Pozdrawiam."

Dzięki śliczne za podpowiedź ale niestety po tym zabiegu TV rownież się zawiesza 😕 Postępowałem zgodnie z instrukcją podpiąłem do tego portu USB wyżej do nagrywania wyplulo komunikat o rejestracji dalem NIE a następnie odpalile plik... TV się zawiesił i po oczekiwaniu przez ok 2 min dysk wyłączyło i TV przeszedl w tryb odtwarzania sygnału TV naziemnej. Tak więc kicha nadal... Plik MKV wazy 1.8 GB wiec nie jest to duzy plik... Albo dysk cos nie teges...

Krzysiecw
Poszukiwacz

No i wszystko jasne dzisiaj dostałem odpowiedz od sony. 

Sony gwarantuje prawidłową komunikację z urządzeniami wskazanymi na poniższej stronie:

http://www.sony.pl/support/pl/topics/mirror_xperia_bravia_tv

są to:

Smartfony

• XperiaTM Z / L / SP / ZR / V

Tablety

• XperiaTM Tablet Z

Szkoda, że w reklamach nie informują, że funkcja działa ze smartfonami xperia.

Super funkcja.

Tak więc wszystko jasne... Podobnie jest z opcją WiFi Direct... Tylko XPERIE maja w ustawieniach opcje Screen Mirroring... Wiec w tym wypadku rowniez kicha ;(

profile.country.PL.title
anbudyc
Poszukiwacz

Moj lg l9II dziala z 55w905 poprzez wifi direct ale nie jest to takie funkcjonalne jakim mialo byc polaczenie przez nfc.