Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich, mam problem z moim telewizorem jak w tytule.
Telewizor po równo 25 miesiącach od zakupu nie wiem jak oni to potrafią obliczyć... ale pomijając to, problem objawia się oczywiście brakiem możliwości włączenia TV, zapala się biała dioda po chwili zielona, staruje głos i do tej pory normalnie ale w momencie jak ma się pojawić obraz wyłącza się i dioda miga na czerwono, 6 razy przerwa 6 razy i tak bez końca.
Problem wystąpił krótko po włączeniu TV, oglądałem jakiś program i nagle sam się wyłączył no i od tej pory nie da się go uruchomić.
Próbowałem robić reset wg instrukcji ale nic to nie dało.
Ktoś mi może podpowiedzieć co to może być? (podobno ilość mrugnięć to swego rodzaju kod błędu ale więcej w internecie nie udało mi się znaleźć)
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Grzegorz
A jaką masz wersję oprogramowania. Bo ostatnia V2.704 wyeliminowała ten problem.
Dzięki za szybką odpowiedź, widziałem to rozwiązanie i chętnie bym wypróbował ale punkt 4, 5 i każdy następny jest niewykonalny ponieważ TV nie da się włączyć
Wersji oprogramowania z powodów jak wyżej nie sprawdzę ale miałem włączoną automatyczną aktualizację i kilka razy TV się aktualizował, więc jest chyba najnowsza, do wczoraj chodził bez najmniejszego problemu.
Witam,
Nie wiem w jaki sposób restartowałeś TV ale moja propozycja jest następująca:
1. Odłącz TV od zasilania
2. W zależności jak masz podłączony TV do internetu - wyłącz router/access point lub odłącz kabel Ethernet
3. Podłącz TV do zasilania
4. Włącz TV
5. Przywróć ustawienia fabryczne
Napisz czy jest jakiś efekt.
Pozdrawiam
Witam, dzięki za kolejną propozycję, niestety przy wyłączonym routerze też nic z tego, TV się nie włącza, więc nie ma żadnej możliwości zrobienia czegokolwiek 😞
Próbowałem nawet włączyć go i wyciągnąłem wtyczkę z kontaktu zanim jeszcze zaczęła migać czerwona dioda, po odczekaniu kilku minut i podłączeniu wtyczki TV zaczął się sam uruchamiać niestety do momentu jak miał się zaświecić ekran i znów czerwona dioda
Ktoś coś wie na temat sześciu mrugnięć co to oznacza?
Bo nawet nie wiem czy warto go zawozić do serwisu, a swoją drogą to ponad 3k zł na 2 lata to trochę przesada chyba??? zwłaszcza, że niewiele korzystam z TV...
Kiedyś było SONY teraz zostało sony takie malutkie jak cała reszta chłamu na rynku, po co więc przepłacać? za znaczek który już nic nie znaczy???
Napisałem też wczoraj do support center, nawet się nie pofatygowali, żeby odpowiedzieć... Masakra jakaś
Jestem zdegustowany sprzętem, marką i "maniem klienta w d....e" nie wiem czy z tego co mam coś się jeszcze da i opłaci zrobić ale następny TV na pewno będzie miał inny znaczek.