Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich.
Czy coś Wam wiadomo na temat aktualizacji tego modelu? Sony miało na jesieni 2017 r. wypuścić aktualizację do Androida 7.0. Jak na razie wyszła łatka 3.925 (PKG3.925.0140EUA) do Androida 6.0 i cisza....
Czy mógłby się, m.in. wypowiedzieć przedstawiciel producenta na ten temat.
Dziękuję
Witam,
Niestety wątpię aby ktoś z Sony podał Ci dokładny termin bo skoro już termin był przekładany to nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności.
Pozdrawiam
była jesień teraz wiosna prace niby na ukończeniu Amerykanie odstali Androida 7 ponad miesiąc temu ale mnie jakoś już ta aktualizacja się nie podoba a mianowicie brak wsparcia dla DualShocka4 co wytną go z menu ? Jak to się ma do usługi telewizora,która była dostępna co Sony ogranicza mi funkcjonalność telewziora ciekawe jak jeszcze będzie z 3D ?
@Bruno79dokładnie Ci nie powiem bo Androida 7 na modele 2015 i I połowy 2016 nie ma jeszcze dla EU a nikt nie pisze nic o tym na US forum ale zobacz to co niesie ze sobą Android 7
https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00179311
https://blog.eu.playstation.com/2017/02/15/playstation-now-service-update/
Akurat funkcja ds4 i ps now nie używam. Nie mam ps4. Czy DS4 to tylko możliwość obslugi tv za pomocą pada?
@Bruno79 obsługa telewizora też ale to w mniejszym stopniu Android to też gry bez pada ani rusz chociaż nie jestem maniakiem gier ale ... to po co ten Android w końcu
W grudniu skończyła się gwarancja na mój telewizor i od tej chwili odliczam już dni do momentu kiedy będę mógł soczyście wypierd*lić to pudło za okno. Z całym szacunkiem, ale mam dosyć. Po prostu jestem zmęczony. Co do tego, czy waerto czekać na aktualizację do 7 to zgodnie z tym co powtarzałem na swoim kanale na YouTube - AndroidTV jest systemem przede wszystkim opartym o treści video. 7 wersja systemu a dalej i zapowiadane Oreo to jest tak naprawdę ukłon w stronę rekomendacji treści. Jeśli ktoś nie korzysta z VOD (dostepnych na AdndroidTV), nie posiada modułu CAM lub anteny bezpośrednio podpiętej do telewizora to ta aktualizacja nie zmienia mu nic. Zresztą mam cyzstego androida na Nokia 6 i właśnie dostałem v.8 i...yyy... no. podobno coś się zmieniło. działa szybciej i dłużej to jest pewne! to czuję nawet.
Osobną kwestią jest to co support SONY mi odpisał (tak, mam to na mailu) - aktualizacje nie są obowiązkowe i jak się pan obawia to nie musi ich pan robić. Oczywiście w DU*PIE Sony ma fakt, że aktualizacja systemu to także aktualizacja zabezpieczeń, no bo przecież w ogóle Android TV nie ma dostępu do moich kont czy płatności w ramach innych aplikacji, ale spoko. NIE MUSZĘ. Nie muszę i co gorsza nawet nie chcę bo odpowiedź SONY dotyczy mojego pytania co z aktualizacjami po gwarancji w sytuacji gdy te wywalą mi telewizor? Nic. Może Pan naprawić go we własnym zakresie. Więc kochani. Macie stare telewizory. Dajcie se na luz, poczekajcie na spłatę rat i zmieniajcie.
Aktualnie zmieniłem X360 na XOX więc zarówno KODI jak i Netflix nie sa już przeszkodą. Mam to w konsoli. Tym samym drogie SONY, z bólem serca jedyne co łączy mnie z Wami to tafla szkła w którą wpatruję swoje oczy wyczekując... nowego telewizora. Pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą! Jakość(jeśli w ogóle takie pojęcie jest znane marce Sony) w obecnych telewizorach prawie w ogóle nie istnieje. Ten bubel - oprogramowanie, które jest praktycznie nieużywalne zabije dział telewizorów Sony i pogrąży pozostałe. Co aktualizacja to więcej problemów. Jakość kodu jest na poziomie zerowym. Jak taka marka jak Sony może tak nisko upaść? Kupiłem TV ze względu na dobrą jakość obrazu i przed wszystkim na bardzo dobre doświadczenie z marką Sony zaczynając od lat 90 (głośniki, kolumny, monitory, nagrywaki, konsole).
Po doświadczeniach z TV Sony jestem pewien, że niczego tej marki już nie kupię. Obecne produkty Sony(być może poza konsolami) to złom za spore pieniądze. Nie polecam, a wręcz odradzam zakupu czegokolwiek z napisem Sony.
Cytuję wpis ze strony sony z aktualizacją softu.
"Firma Sony dostarcza aktualizacje oprogramowania, aby zwiększyć funkcjonalność telewizora izapewnić użytkownikom dostęp do najnowszych możliwości."