Podziel się wrażeniami!
Po podlaczeniu telewizora do PC i ustawieniu rozdzialki 1920x1080 mam obciety obraz w telewizorze z lewej strony.Nie mam pojecia jak go rozciagnac.Telewizor jest podpiety przez wejscie pc.Gdy ustawie rozdzielczosc 1360x768 to obraz mam normalnie na caly ekran TV. Nie wiem co jest grane dlaczego obcina ekran z lewej strony przy rozdzielczosci 1920x1080???
Nie masz włączonego jakiegoś zoomu czy innego dziwnego formatowania? Twój LCD jest w technologii HD Ready (1366 x 768). Jest taka możliwość, że telewizor akceptuje rozdzielczość Full HD, ale wyświetla obraz rozmiarów HD Ready, czyli mniejszy niż dajesz. Wejście D-Sub przekazuje sygnał analogowy, jest on inaczej traktowany niż cyfrowy (z satelity, BR, DVD)...
Nic nie mam wlaczone zadnego zooma. Telewizor jest FULL HD.Czyli jak podlacze PC do HDMI w TV to powinno byc ok? Widocznie jest tak jak mowisz przez to wejcie PC w TV nie uzyskam rozdzialki FULl HD. dzieki za odpowiedz pozdro
Mój błąd. Jeśli masz możliwość podłączenia przez HDMI to nie zastanawiaj się tylko podłączaj. Masz dużo lepszy sygnał, w dodatku cyfrowy, nie analogowy. Ale jeśli podłączasz przez D-sub i obraz pojawia się, czyli LCD obsługuje ten sygnał. Spróbuj pobawić się w ustawieniach formatu obrazu w LCD. Nie wiem jakie masz oprogramowanie od grafiki na kompie, ale u mnie mam możliwość w ustawieniach nvidii zmieniać sygnał i dopasowywać rozmiarowo. Jak podłączałem pierwszy raz (przez HDMI), obraz był przesunięty na prawą stronę. Wszedłem w opcje nvidii i tam było właśnie to formatowanie. Mogłem sobie dowolnie dopasować rogi obrazu do ekranu. W laptopie mam GF 9650 1024Mb. jak masz coś podobnego, to mogę mniej więcej opisać co gdzie i jak.
Mam gf 8800 gts. Jak mialem podlaczy stary TV przez s-video to mialem wlasnie opcie przesuwania obrazu jak chcialem, a jak podlaczylem ten przez wejscie PC to ta opcja znikla niewiem czemu????
Moze to wina sterownikow od grafy, bo wlasnie sobie przypomnialem ze zmienialem na najnowsze sprobuje zainstalowac starsze
Sygnał przesyłany przez D-sub jest to jeden z najprostszych sygnałów analogowych. Brak tej funkcji może wynikać ze specyfikacji portu i sygnału. A nawet nie wiem czy u siebie na d-sub mam taką możliwość..
Wiem, ze podłączając przez HDMI na 100% u mnie jest, u Ciebie też powinno tak śmigać... Chyba masz w tej karcie wyjście DVI? Kup albo przejściówkę DVI-HDMI, albo od razu kabel. Kolejna zaleta, to dużo lepszy sygnał. Nie idzie analogowy, tylko już bardzo dobry cyfrowy...
Sterowniki od grafy powinny wyrabiać, szczególnie jak są nowsze. Nie zaszkodzi sprawdzić, ale wątpię, że to pomoże..
Ok dzieki kupie przejsciowke dvi-hdmi i zobacze.
Przejściówka fajna sprawa bo daje HDMI mi do mojej kart dali nawet takie dwie (tak trochę się pochwalę), nie chciałbym za wiele mieszać ale zajrzałem do instrukcji i patrzyłem na kart z serii NVIDIA GeForce 8800 GTS, GV-NX88S640H-RH i GV-NX88S320H-B-RH, i w obu w NVIDIA Control Panel w Display powinna być opcja przesuwania pozycji ekranu. Tutaj opieram się tylko na danych z instrukcji bo sam nie mam tej kart.
Wiem, że to głupie ale może masz nie do końca właściwe sterowniki rzadko bo rzadko ale może się zdarzyć taki błąd.
Właśnie mówiłem o tej opcji przesuwania pozycji ekranu. Dokładnie tak. Przy pierwszym podłączeniu skalibrowałem ekran i wszystko chodziło. Pewnie Nvidia Panel mamy podobny, albo nawet taki sam. W załączniku masz print screena panelu. Opcje tę można wybrać dopiero po podłączeniu LCD. Ale i tak zaopatrz się w HDMI, nie pożałujesz