anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kilka ogólnych pytań do KDL-32EX720

KrisKW
Początkujący

Kilka ogólnych pytań do KDL-32EX720

Witam

Mam kilka pytań dotyczących w/w telewizora:

1. Jak włączać i wyłączać urządzenia USB? To znaczy czy ma znaczenie to, czy telewizor podczas podłączania lub odłączania np. pendriva jest włączony? Wg instrukcji powinien być TV wyłączony, ale pytałem przedstawiciela Sony i usłyszałem że nie ma to znaczenia. Wyjaśnię czemu pytam. Po prostu TV który kupiłem, byłem zmuszony kilka dni po zakupie wymienić ponieważ przestały działać porty USB. Nie wiem czy to po prostu pech i przypadek, ale boję się teraz korzystać z USB :D
2. Jaki dysk twardy będzie działał dobrze do nagrywania z TV? Czytałem że kiepsko z dyskami zasilanymi z USB. Czy ktoś to może potwierdzić?
3. Czy pobór mocy w trakcie czuwania mam traktować jako chwyt marketingowy? Wg instrukcji powinno być 0,3W a jest prawie 2W. Ktoś sprawdzał swój telewizor czy jest pod tym względem zgodny z danymi technicznymi?

Pozdrawiam :thumbsup:

27 ODPOW. 27
spolDon1fhkbr
Początkujący

KrisKW napisał(a):

Wydaje mi się że w dzisiejszych czasach nowoczesny sprzęt RTV nie powinien na czuwaniu pobierać więcej jak 2W.

Sprawdź sobie dekodery z dyskiem twardym to się zdziwisz i to bardzo. Proponuję zacząć od nBOX-ów :smileyevil:

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Dekodery zazwyczaj są bardziej prądożercze, szczególnie te z dyskiem. Dekoder w trybie "czuwania" utrzymuje "kontakt" z operatorem. Są uaktualniane usługi itp. Średnie zużycie prądu to ok 10W.
Maro10 - jeśli Twoja BRAVIA czerpie w trybie czuwania 20W, to coś jest nie tak... Nie wiem co masz podłączone do TV, ale coś musi nie dawać wejść w tryb czuwania. Pobór prądu w czasie pracy telewizora jest względny od ustawień, jednak ile wskazuje Ci wtedy miernik?

spolDon1fhkbr
Początkujący

Zimny napisał(a):

Średnie zużycie prądu to ok 10W.

E tam ta rodzynka pobiera ponad 40W nie ważne czy włączona czy wyłączona...

Zimny_
Użytkownik

40W! :c7 Mój skarb 24-30W trybie pracy! Dysk w sumie czysty, parę programów nagranych... Dekoder chyba z 2011 roku. Może coś z chłodzeniem masz nie tak, albo z dyskiem? Nie mam jak sprawdzić na innym dekoderze...

stubbs.
Użytkownik

maro10 po pierwsze - podobnie jak i Ty mam prawo do własnego zdania. Dlatego proszę nie robić wycieczek osobistych pod moim adresem, tak jak ja nie robię pod Twoim.
Druga sprawa ma się tak, że jeśli ktoś kupuje TV za tysiąc, dwa lub dziesięć tysięcy (marki Sony lub innej) mało interesuje się kwotą rzędu 10zł rocznie.

Pozdrawiam Stubb
Zimny_
Użytkownik

Upomniałem maro10, również proszę o zachowanie kultury i rozmowę na temat wątku.

stubb napisał(a):

Druga sprawa ma się tak, że jeśli ktoś kupuje TV za tysiąc, dwa lub dziesięć tysięcy (marki Sony lub innej) mało interesuje się kwotą rzędu 10zł rocznie.

Każdy ma prawo do oszczędzania i korzystania ze sprzętu w taki sposób, w jaki chce... Mnie osobiście również interesuje oszczędność. Tu 10zł, tam 20zł i rocznie można zebrać już racjonalną kwotę...
Poza tym do oszczędzania najlepiej odłączać urządzenia z których nie korzystamy. Ja mając podłączonych kilka urządzeń do samej listwy telewizora, gdy wyłączam ją na noc, lub na czas pracy - oszczędności są odczuwalne..

profile.country.PL.title
marcio222
Użytkownik

Dalej stubb nie rozumiesz tematu,bo ja piszę o faktycznym zużyciu energii niż jest w opisie a
ty znowu wyskakujesz z tym oszczędzaniem 10 czy 20 złoty. Wracając do tematu, to
odłączyłem wszystko od telewizora , nawet modem cam i dalej pokazuje miernik 15 16 wat.
Widocznie tak już musi być.

spolDon1fhkbr
Początkujący

maro10 napisał(a):

miernik

Proponuję sprawdzić na innym mierniku. Temat był kiedyś przerabiany nawet na elektrodzie.

Zimny - Były różne rewizje tego dekodera. Mówię o tych z pierwszych rzutów. Potem było larmo na ichnim forum, że za abonament 30zł, a elektrowni dodatkowe 15zł.