anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Klopot z podłączeniem cyfrowego polsatu w tv kdl 50 w805

ROZWIĄZANE
bryniu_30
Poszukiwacz

Klopot z podłączeniem cyfrowego polsatu w tv kdl 50 w805

Witam serdecznie,

mam nietypowy problem z platformą cyfrowego polsatu, a mianowicie zakupilem nowy tv sony kdl 50 w805b i podczas podłączenia platformy po tv wyskakuje komunikat "brak sygnału z anteny telewizyjnej na wejsciu LNB1, sprawdź podłaczenie lub konfigurację dekodera.Wszystko zostało sprawdzone. Najśmieszniejsze jest to że jak podłączam dekoder pod stary telewizor wszystko działa poprawie, sygnał jest na 100%, wystarczy że odepnę kabel HDMI i podłacze pod nowy tv i brak sygnału..... Podłaczałem pod wszystkie wejscia HDMI w tv i to samo, nawet pojechałem wymienić dekoder na nowy bo kosnultatn z polsatu powiedział ze to wina dekodera, ale na nowym to samo. Jestem zkołowany bo nikt nie wie o co chodzi. Może znajdę odpowiedz tutaj. Proszę o jakiś pomysł jak ową sytuację rozwiazać.

Pozdrawiam

A.D

18 ODPOW. 18
profile.country.PL.title
ireneuszwiatr
Użytkownik

Witam.

Nie zwalał bym tutaj winy na telewizory Sony lecz raczej na badziewne dekodery Cyfrowego Polsatu.Kiedyś jak jeszcze byłem abonentem CP na KDL EX 500 po wymianie na dekoder HD ,nie pamiętam jaki model również zaczęły się problemy.Po zmianie platformy na nc+,zarówno na EX 500 jak i teraz na W829 wszystko jest OK.

Jeśli jest taka opcja w dekoderze Sterowanie przez HDMI spróbuj ją wyłączyć.

Bogusz-59_rek.
Użytkownik

Niestety nie ma takiej opcji, dziękuję serdecznie za radę i pozdrawiam :slight_smile:

profile.country.PL.title
ireneuszwiatr
Użytkownik

Sprawdzałeś kablem na wejściach SCART?Co prawda nie będzie HD, ale można sprawdzić.

profile.country.PL.title
kamillo127
Użytkownik

A ja zwalałem, zwalam i będę zwalał na Sony. Skoro dekoder działa, jak wcześniej pisałem z Samsungiem, Panasonic'iem i LG to czyja to wina???? Bo na pewno nie dekodera.

Co do SCART to chyba żartujecie. Nie po to mam TV HD i dekoder HD, żeby oglądać przez SCART. To nie jest rozwiązanie. Rozwiązaniem jest update softu TV, ale jak już pisałem SONY ma to w dupie. Mogę Wam wstawić wszystkie maile, które dostałem od serwisu Sony - żenada.

Dla mnie Sony zeszło na psy. Nagle z głównego telewizora, mój KDL zszedł na boczny tor i już nie gra pierwszych skrzypiec. Stoi w rogu i zastanawiam się co z nim zrobić. Zainwestowałem w inny TV innej marki - i wiem że lepszej :slight_smile:

bryniu_30
Poszukiwacz

Witam,

proszę zobaczyć jaki jest poziom sygnału na dekoderze? Przy sygnale słabszym niż 70% obraz jak i dzwięk może być zakłocony. Miałem podobny problem przy sygnale 55%. Po wzmocnieniu sygnału z dekoderu polsatu wszystko działa bez zarzutu . Mam nadziej że w jakimś stopniu pomogłem.

Pozdrawiam

A.D

Bogusz-59_rek.
Użytkownik

Nie wiem jaki jest obecnie sygnał, najwyższy jaki miałem na tym dekodrze to 62 % niestety, polsat jakiś czas temu dorzucił kilkanascie kanałów jednorazowo i zrobił taką rozpierduchę że teraz sygnał mam 0%  obraz w TV jest dobry. Czekam na wymianę dekodera, jest tak długa kolejka, nie wiem kiedy się załapię ? Polsat to żenująca firma, więcej z nimi umowy nie podpiszę.Ja widzę że wszystkiemu winne jest Sony, przez pół roku telewizor działał przyzwoicie, po aktualizacji z 2 lutego wszystko się pogorszyło, nawet kabel hdmi kupiłem nowy i też nie pomogło. Od wczoraj wszystko działa dobrze, zobaczymy jak długo.   Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :slight_smile:

profile.country.PL.title
kamillo127
Użytkownik

Przeczytajcie sobie mój pierwszy post. Ja nie jestem aż takim matołem żeby zwalać winę na TV przed sprawdzeniem wszystkich innych możliwości.

Sygnał mam ok. Wszystko jest ok - sygnał, dekoder polsatu, kabel HDMI. Problem jest z TV Sony.

Bogusz-59_rek.
Użytkownik

Masz rację, wina jest po stronie telewizora ! dzisiaj po włączeniu nie reagował na pilota, musiałem podgłośnić z pilota TV SideView, Sony wypuściło na rynek buble i udaje że wszystko jest w porządku. Tutaj trzeba chyba pomyśleć o pozwie zbiorowym, jak w przypadku firmy motoryzacyjnej, kazdy wie o którą chodzi. Oni dobrze wiedzą że TV z androidem to niewypał, nie chcą się przyznać bo musieliby zabrać te swoje "produkty" i wypłacić ludziom pieniądze, to byłaby śmierć Sony ! Brat kupił Philipsa z Androidem i jest zadowolony, nie musi robić żadnych sztuczek by oglądać TV, radzę inżynierom Sony udać się po korepetycje do Philipsa ! Pozdrawiam serdecznie :slight_smile:

profile.country.PL.title
kamillo127
Użytkownik

Do zainteresowanych

Znalazłem obejście tego problemu, jakim jest bubel Sony TV.

Kupiłem sound bara z wejściem i wyjściem HDMI. Podłączyłem dekoder polsatu do soundbara, następnie soundbara do TV i dzwięk jest.

Niestety nie jest to proste rozwiązanie, bo wiąże się z kosztami, ale jeśli ktoś ma kino domowe z amplitunerem to może i to zadziałać.

Dodatkowo utwierdzając wszystkich że TV Sony to szajs - gdy podłączam komputer (jakikolwiek) do mojego wspaniałego TV nic się nie dzieje. Komputer nie widzi TV. Próbowałem wszystkie wejścia HDMI i różne kable HDMI i nic. Te same zestawy podłączam do TV innej firmy (rocznikowo taki sam) i oczywiście nie ma problemu.Czyli ponownie wina po stronie firmy sony.

Brak słów......