anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Komunikat HDMI na ekranie przy przełączaniu kanałów

profile.country.PL.title
pikol93
Poszukiwacz

Komunikat HDMI na ekranie przy przełączaniu kanałów

Witam, podczas przełączania kanałów na górze ekranu pojawia się czarny pasek z napisami po lewej stronie "HDMI 1 / ARC Stereo 1080i". Telewizor to Sony Bravia. Pojawia się w takim miejscu, że akurat zasłania informacje o programie. Zauważyłem, że ta informacja nie pojawia się pomiędzy wszystkimi kanałami. Po naciśnięciu klawisza I+ komunikat znika, jednak przy przełączeniu kanału znowu się pojawia. Widziałem już podobne wątki tu na forum, jeden zalecał ustawienie stałej rozdzielczości między kanałami na dekoderze, jednak nie potrafię tego zrobić a jak mi przysłali technika z dostawcy telewizji nic mi nie był w stanie pomóc. Czy moge to jakoś sam naprawić? W opcjach dekodera nie widzę takiej funkcji.
Druga proponowana opcja tu na forum to nowy kabel HDMI?

https://imgur.com/gallery/HbLTM1T

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Home -> Ustawienie -> Ustawienia Kanałów -> Pasek Informacyjny ustawić na nieaktywny

profile.country.PL.title
pikol93
Poszukiwacz

Niestety ale nie mogę wejść w "ustawienia kanałów", są zablokowane, wyszarzone.

https://imgur.com/a/nDo1alF

Discover the magic of the internet at Imgur, a community powered entertainment destination. Lift your spirits with funny jokes, trending memes, entertaining gifs, inspiring stories, viral videos, and so much more from users.
profile.country.PL.title
pikol93
Poszukiwacz

Czy nic nie da sie zrobic w takim wypadku? Dlaczego te ustawienia kanałów moge miec zablokowane i jak je odblokować?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@pikol93  w przypadku wybrania portu HDMI jako źródła sygnału, opcja "Ustawienia kanałów" nie jest dostępna. Jest uruchomienie będzie możliwe po zmianie wejścia (przycisk Input) na "Cyfrowy".

Pozdrawiam