anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kontrola rodzicielska

profile.country.PL.title
Artur_Boguslawski
Użytkownik

Kontrola rodzicielska

Myślę, że to zgłoszenie jest do Supportu 🙂

W całym module kontroli rodzicielskiej (Niezależnie od modelu) brakuje jednej podstawowej opcji:

PODAJ PIN PRZY WŁĄCZENIU - 6 cyfr (4 to za mało możliwości)

Oczywiście, mogę blokować poszczególne programy lub inne komponenty, ale jest to mało wygodne.

A chodzi oto, aby zablokować w prosty sposób możliwość oglądania TV przez Dzieciaki kiedy zostają w domu i mają odrabiać lekcje ze szkoły 🙂 a nie oglądać TV.

Dostęp do "Neta" zablokowałem na Routerze w określonych godzinach dla konkretnych IP.

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witaj Artur,

dziękujemy za Twoją sugestię. Każda opinia od użytkowników jest dla nas bardzo ważna przy udoskonalaniu naszych produktów.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Artur_Boguslawski
Użytkownik

Mam 2 dzieciaków, która ma do południa odrabiać lekcje i się uczyć...

Obecnie jedynym sposobem na zablokowanie dostępu do oglądania TV to wyjęcie karty CAM.

Dostępne opcje kontroli rodzicielskiej są "rozbudowane" ale nie zawierają podstawowej blokady uruchomienia.

Oczywiście musi być też sposób zresetowania hasła np:

- Przy włączeniu trzymaj klawisze: ON + VOLUME+ + VOLUME - razem przez 10sek.

lub inny sposób, aby nie trzeba było wysyłać TV do serwisu w celu skasowania zapomnianego hasła.

Ktoś powie, że to nie logiczne, ale jak "Dzieciaki" skasują hasło to i tak wpadną 🙂 bo nie będzie monitu przy uruchamianiu. Więc oglądały TV a nie uczyły się.