anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Które modele TV do 43" mają finkcję PIP?

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
darek_uno
Poszukiwacz

Które modele TV do 43" mają finkcję PIP?

Witam.

Jak w temacie, TV do 43", 4K. Nie zawsze jasno to wynika z danych technicznych dlatego pytam.

Do tego TV podłączony będzie PC i zależy mi na takiej funkcjonalności PIP, która pozwoli przy pracy na komputerze oglądanie telewizji np. z kablówki w okienku podgladu. Zależy mi też by można było przełączać dźwięk pomiędzy ekranem głównym a podgladem, no i sama funkcja PIP działała z natywną rozdzielczością telewizora.

Nie potrafię znaleźć takiej informacji w danych technicznych wiec albo ślepy jestem, albo Sony przestaje implementować taką funkcjonalność. Podobno czasem aktualizacja firmware dodaje funkcę PIP, informacja w których modelech to się wydarzyło też będzie pomocna.

Dziękuję za ewętualne podpowiedzi i pozdrawiam.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@darek_uno  Tylko telewizory z 2015 Sony android tv  roku otrzymały wraz z aktualizacją funkcję PIP/PAP(4K) lub samo PAP(full hd). Dlaczego? Bo tylko one miały zapis w specyfikacji (dane techniczne) , że posiadają podwójny obraz. W odnośniku pisało, że ta funkcja będzie dodana wraz z nowym oprogramowaniem. Posiadacze tych odbiorników czekali prawie dwa lata na tę funkcję. Nowsze odbiorniki nie miały tego zapisu i Sony na swojej stronie  kiedyś pisało, że nie planują dodania PIP/PAP.

W porównaniu do starszych telewizorów (np. EX725 z rocznika 2011-2012)  ten PIP/PAP dla dla andoid tv,  to wielki krok do tyłu. Obsługa tych funkcji beznadziejna. A kiedyś była to jedna z moich ulubionych funkcji.

Są telewizory konkurencji , które posiadają PIP/PAP.  Ale przy korzystaniu z PIP dźwięk niestety tylko z obrazu głównego.Można zmieniać tylko przy PAP. W starszych telewizorach Sony dźwięk można było zmieniać zarówno przy PIP , jak i przy PAP.

pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@darek_uno  Tylko telewizory z 2015 Sony android tv  roku otrzymały wraz z aktualizacją funkcję PIP/PAP(4K) lub samo PAP(full hd). Dlaczego? Bo tylko one miały zapis w specyfikacji (dane techniczne) , że posiadają podwójny obraz. W odnośniku pisało, że ta funkcja będzie dodana wraz z nowym oprogramowaniem. Posiadacze tych odbiorników czekali prawie dwa lata na tę funkcję. Nowsze odbiorniki nie miały tego zapisu i Sony na swojej stronie  kiedyś pisało, że nie planują dodania PIP/PAP.

W porównaniu do starszych telewizorów (np. EX725 z rocznika 2011-2012)  ten PIP/PAP dla dla andoid tv,  to wielki krok do tyłu. Obsługa tych funkcji beznadziejna. A kiedyś była to jedna z moich ulubionych funkcji.

Są telewizory konkurencji , które posiadają PIP/PAP.  Ale przy korzystaniu z PIP dźwięk niestety tylko z obrazu głównego.Można zmieniać tylko przy PAP. W starszych telewizorach Sony dźwięk można było zmieniać zarówno przy PIP , jak i przy PAP.

pozdrawiam

profile.country.PL.title
darek_uno
Poszukiwacz

Dzięki za odpowiedź!

Mam trzy Samsungi, na jednym (z 2016 r.) pracuję z komputerem, ale każdy z nich ma PIP z przełączanym dźwiękiem pomiędzy głównym ekranem a oknem, podglądać można programy tv albo źródła zewnetrzne, a teraz trudno znaleźć producenta i TV z tą funkcją, a jak już się trafi to jakaś "kaleka".

Nie mam pojęcia co producentom przeszkadza w tej funkcji! Czy to jest tak trudne i tak podnosi koszty, że z niej rezygnują? Czy może procesory nie wyrabiają, a mocniejsze to też drożej i wiecej prądu? To ostatnie może być mozliwe, 4K, HDR upscaling itp., normalnie rozgoryczony jestem i tracę nadzieję :smile: