Podziel się wrażeniami!
Witam, na wstępie chciałbym się przywitać ponieważ to mój pierwszy post na tym forum.
Planuję zakup telewizora dla rodziców, wiem ze to ma być 40-42 calowy telewizor, w granicach 3-4 tyś. Chciałbym aby miał odtwarzanie zdjęć z USB, i tuner z mpg4. Reszta jest tematem otwartym. Czy możecie coś polecić?
Początkowo zastanawiałem się nad Sony KDL-40S5600 euro RTV ma akurat promocję i mogę go kupić za 2 990 zł.
Ale pomyślałem że popytam może jest coś innego godnego polecenia. Pozdrawiam i czekam na opinie.
Adam
mały odkop:
szukam godnego zastępcy 32V4500 który mam obecnie,
ale małżonka stwierdziła: "za mały"
szukam czegoś 40 calowego, min 100 Hz, fHD, Bravia Engine3 i parę innych pierdołków
o i żeby nie żarł prądu jak głupi... wydaje mi się że do 165W powino być OK
granica cenowa: max 3,500 zł
myślałem nad 40W5500 czy faktycznie warto wydać na niego kasę i spokojnie cieszyć się parę latek aż do OLED-ów...??
Pozdrawiam!
Hmm a jaka odległość? Być może warto by było jednak rozejrzeć się za 46 calowym, coby za rok nie chcieć znowu zmieniać. Jeśli jednak 40 cali to po uwzględnieniu budżetu w5500 będzie najlepszą propozycją obraz świetny, nawet przy SD zresztą zawsze możesz popatrzeć w salonie na rożnych sygnałach. Czas OLEDów ciągle się odwleka i nawet jeśli coś pojawi się w przyszłym roku to ceny będą raczej odstraszające dla zwykłego śmiertelnika.
odległość ok 1,5-2m, pomieszczenie ok 25m2
46 cali to niestety jest elektrownia pożerająca prąd,
40 to tak optymalnie max 200W
na OLED-y to wiadomo trzeba będzie dłuuugo czekać, dlatego chcę wydać kasę na telewizor który posłuży parę lat i będzie miał odpowiedni stosunek ceny do jakości
a tą V-kę co mam teraz to dostanie brat
no i takie jeszcze pytanko od kiedy są dostępne modele W5500, chodzi mi o to czy to nie jest stary model
40 to tak optymalnie max 200W