anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Lekcje biologii w 3D?

edzia------
Początkujący

Lekcje biologii w 3D?

Wyobrażacie sobie, aby wasze dzieci uczęszczały na lekcje biologii w 3D? Bo jedna z brytyjskich szkół ponoć testuje sprzęt i oprogramowanie 3D do nauki.

17 ODPOW. 17
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

3D jest na topie więc każdy jest aktywniejszy na takowej lekcji. Nawet jak nie chce to i tak więcej się nauczy :thumbsup:

romanpawlowski
Poszukiwacz

A co jest złego w lekcjach biologii w 3D??? Może Edzia mnie oświeci. Czy stosowanie nowych technologii w szkole jest czymś złym? Chyba, że ktoś ma jakis uraz :c20

edzia------
Początkujący

A czy ja powiedziałam, że to coś złego? :c6 Mało tego uważam, że takie lekcje w 3D mają o wiele więcej plusów niż normalne. Przede wszystkim w łatwiejszy i bardziej przyjemny sposób trafiają do uczniów różne informacje. Do nauczania wykorzystywane są projektory 3D oraz okulary umożliwiające obserwowanie obrazów w trzech wymiarach. Szkoda, tylko że mnie taka nauka ominęła...

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Google Body Browser.

Polecam. Wprawdzie nie ma prawdziwego 3D, ale robi wrażenie no i można się nauczyć biologii :nauseated_face:

Znajdek_IWONA
Początkujący

O proszę :c4, tak sobie teraz myślę, że dzięki projekcji 3D zajęcia w szkołach będą bardziej nowoczesne. Łatwiej będzie przyswoić wiedzę z anatomii, biologii, czy historii dzięki nowej technice. Ciekawe czy u nas coś takiego wprowadzą w życie.

edzia------
Początkujący

Uczniowie z tej brytyjskiej szkoły, którzy chodzili na zajęcia 3D poddani zostali sprawdzianowi i wyniki były dużo lepsze, niż uczniów o nauczaniu tradycyjnym. Także jak widać metoda się sprawdza i są rezultaty.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Fajnie, że 3D i inne multimedia wkraczają do szkół :D

edzia napisał(a):

Uczniowie z tej brytyjskiej szkoły, którzy chodzili na zajęcia 3D poddani zostali sprawdzianowi i wyniki były dużo lepsze, niż uczniów o nauczaniu tradycyjnym. Także jak widać metoda się sprawdza i są rezultaty.

Bo im ciekawsze zajęcia, tym większa ochota by na nie wracać i być skupionym ;)
Generalnie nie dziwi mnie, że to w UK testują.....wystarczy zobaczyć, jak wyglądają ich muzea (np. National Museum, Science Museum itd.). Są mocno interaktywne. Jestem ciekaw, jak jest w "Centrum Nauki Kopernik" :smileythumbsup:

Początkujący

Mój siostrzeniec zapewne byłby uradowany takim sposobem nauczania :slight_smile: Chociaż trzeba przyznać, że to jest jednak sposób, aby zachęcić młodzież do aktywnego uczestniczenia w zajęciach.

Zimny_
Użytkownik

Brytyjczycy są kilka lat przed nami pod względem wprowadzania, testowania różnych multimedialnych i interaktywnych rozwiązań. I dobrze, niech testują.
Takie lekcje 3D mogą być bardzo fajne. Dobrze zrobiona animacja może bardzo pomóc w wyjaśnieniu wielu zagadnień. Pamiętam jak wyglądały lekce biologii za moich czasów, nie było to ani ciekawe, ani proste... Minusem takiego rozwiązania jest na pewno cena. Dobrze zrobiona animacja, do tego 3D - sporo kosztuje.

Lajam napisał(a):

Google Body Browser.

Polecam. Wprawdzie nie ma prawdziwego 3D, ale robi wrażenie no i można się nauczyć biologii :nauseated_face:

Świetna animacja. Nie wiedziałem tego wcześniej. Jest fajnie dopracowana, wygląda ciekawie. Możliwość zmniejszania krycia danych powierzchni jest rewelacyjna. Z takiego czegoś też można wiele się nauczyć, już wiem co mnie boli ;)