Podziel się wrażeniami!
Niedlugo zakupie tv. Od razu chce zrobic, no moze nie od razu, powoli w ramach mozliwosci finansowych, ale chce zrobic multimedialne centrum. Mieszkam w bloku, chce miec komputer, internet, itd w salonie. Planuje do telewizora podlaczyc komputer, chyba stacjonarke, bylby na stale... i co dalej? Macie cos takiego u siebie, u znajomych? Jakies porady?
jeśli nie bawią Cię gry (nie rozumiem;)), masz już BR i jeśli chcesz coś obejrzeć z youtube to masz lapka to raczej PS3 jest zbędne (choć partyjka Country we 2 rzecz bezcenna ).
Niezbyt rozumiem te większe możliwości kompa i w jakim rodzaju oprogramowanie.
jeśli nie bawią Cię gry (nie rozumiem;)), masz już BR i jeśli chcesz coś obejrzeć z youtube to masz lapka to raczej PS3 jest zbędne (choć partyjka Country we 2 rzecz bezcenna ).
Zimny napisał(a):
Nie wiem, nigdy nie bawiły mnie gry. Zawsze wolałem do jakieś koleżanki pójść
Głowy nie dam bo jeszcze tego nie próbowałem, ale z tego co czytałem PS3 przy użyciu sieci daje sobie radę nawet z mkv, czyli jest już jakiś zalążek. Ale na potrzeby centrum multimedialnego, przydałaby się wersja slim która ma być oszczędna (druga połowa roku)
Jeśli wierzyć przesłanką to niby na E3 mają pokazać nowego slima tylko jak się będzie miała cena do nowego wyglądu, choć jest i dobra strona bo stanieje PS3
Co do centrum to telewizor z USB Media, konsola i jest git. Jakoś jak pracuję na kompie to wolę zacisze pokoju i ekranik nie zajmujący połowy ściany.
Dużo zależy od nawyków, ja całe życie miałem monitor 15 cali i naprawdę, nie czuję potrzeby mieć większego zwłaszcza jak teraz kupowałem laptopa, 17 cali ciężko nazwać mobilnymi. Kwestia przyzwyczajenia, jeśli chodzi o slima to na pewno będzie sporo cichszy i mniej energochłonny, czyli największe wady ps3 zostaną wyeliminowane/ograniczone.
Fajny temat. Jesteście bardziej doświadczeni technicznie niż ja. Co proponujecie dla mnie. Kupuję telewizor 46 z 5500 albo x 4500 takiej samej wielkości. Mam dvd, kamerę (też sony xr520), laptopa z tym wyjsciem high definitione. Komputery stacjonarne, jakieś skrzynki, kombinowanie odpada. Co mogę zrobic, tak prosto, zeby zrobić takie małe kino w domu. Dodam jeszcze, mam takie fajne zasłaniane rolety, jak je zaslonie jest calkiem ciemno. Do tego delikatne halogeny ze ściamniaczem. Wystrój jest ok, tylko sprzet kompletuje.
I nie jestem jakąś wielką fanką kina, żeby nie było
Zależy czego dokładnie oczekujesz i ile kasy chcesz na to przeznaczyć. Podstawową opcją jest podłączenie laptopa pod LCD. Jak masz to wyjście HDMI, wystarczy kupić długi kabel i podpiąć jedno z drugim. Drugą opcją, chyba też już opisywaną jest podłączenie na krótkim kablu i podłączenie bezprzewodowej klawiatury i myszki. Oczywiście zasadniczą sprawą jest zestaw kina domowego. Bez amplitunera, przestrzennego dźwięku nie ma takiego efektu. Dobry film z dobrym dźwiękiem to super sprawa.
Rzeczy o których napisałem to taka podstawa dobrego kina domowego. Reszta zależy już od funduszy, zresztą jak i jakość w/w urządzeń.