anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Najlepszy telewizor Sony - co wybrac?

profile.country.pl_PL.title
Baton-----
Początkujący

Najlepszy telewizor Sony - co wybrac?

- 'Plazme' i projektor raczej odrzucilem
- znaczna odleglosc ogladania, ok. 4-5m
- nie interesuje mnie technologia 3D
- cena nie ma znaczenia

Co polecacie? Czy SONY KDL-60EX700 100Hz EDGE LED FULL HD to sluszny wybor czy nie koniecznie?

W razie pytan uzupelnie preferencje.

Uprzejmie prosze o rady doswiadczonych forumowiczow

37 ODPOW. 37
Ravi-----
Początkujący

Najniższe ceny to zazwyczaj trzeba szukać w sklepach internetowych, ale na wysyłkę jak sam określiłeś nie będziesz miał czasu także jesteś zdany na sklepy stacjonarne... Co do montażu (promocja 46+), to już zależy od wolnego terminu monterów...

Zimny_
Użytkownik

Baton napisał(a):

Decyzja: kupie KDL46EX500 , zalezy mi na jak najnizszej cenie.

Idealnie aby byl u mnie do poniedzialku (+montaz), teren: Krakow.

Mozliwe? Co radzicie? :c18

Udało się? Gdzie zamawiałeś?

Baton-----
Początkujący

Udało się? Gdzie zamawiałeś?

No niestety sie nie udalo... Jest w MM, cena ponizej 4KPLN i jestem zdecydowany...

Minus to montazysci z sony - termin powieszenia na scianie do 2 tygodni...

No i jak sie pracuje od 8.00 do 20.00 to naprawde nie mam kiedy wpasc sfinalizowac zakup... a najblizszy weekend do Kolobrzegu do syna... ech...

Ale stwierdzilem jedno... w przyszlym roku jak dobrze bedzie, a dobrze byc musi to biore 60 cali 3D... ogladalem samsungi 3D... fajna rzecz... ale glowa szybko boli... no chyba ze bolala od innych rzeczy... :c18

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Baton napisał(a):

ogladalem samsungi 3D... fajna rzecz... ale glowa szybko boli... no chyba ze bolala od innych rzeczy..

Oglądałem 3D Sony - i żadnych sensacji z głową nie stwierdziłem :c18
Albo inna technologia, albo faktycznie to od czego innego :c34

------------------------------
fotoamator
Ravi-----
Początkujący

Niestety nie każdy dobrze reaguje na 3D działającym w ten sposób (okulary) nie są to częste przypadki, ale zdarza się. Może tu być też sprawa migotania, którego w przypadku modeli Sony z obsługą 3D nie zauważymy, a to ma spore znaczenie dla komfortu oglądania.

oldguest
Początkujący

Okulary w Samsungu całkiem zakrywają oczy na zmianę... W przypadku technologii Sony tylko jedną polaryzację przez co nie ma efektu migotania.

Zimny_
Użytkownik

Na obrazie nagranym w 3D nie ma aż takiego efektu bolących oczu, czy głowy. Dopiero przy konwersji obrazu 2D w 3D zaczynają się schody. Obraz i wrażenia są fajne, ale nie wytrzymałbym długiego oglądania 3D. Raz na jakiś czas super. Zresztą, nie ma jeszcze tyle materiałów 3D, żeby ciągle oglądać ;)

Ravi-----
Początkujący

Osobiście 3D to dla mnie jest ciekawą opcją w oglądaniu od czasu do czasu, jakoś nie czuje palącej potrzeby oglądania wiadomości w 3D czy też seriali ;). Co do bolących oczu, chodziło mi o to, że wąska gruba osób nie zawsze dobrze reaguje na obraz 3D w takiej formie, przypomina mi się znajomy informatyk, który miał duży problem z przesiadką z monitora CRT na LCD, szybsze męczenie wzroku, łzawienie etc. czyli coś co teoretycznie nie powinno mieć miejsca...