anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowy Sony KD-49XE7005 kilka godzi po uruchomieniu pojawił sie prolblem z obrazem

profile.country.PL.title
slawecki83
Nowicjusz

Nowy Sony KD-49XE7005 kilka godzi po uruchomieniu pojawił sie prolblem z obrazem

Witam dziś zakupiłem w EURO RTV AGD Sony KD-49XE7005, wszystko poskręcałem jak nalezy , uruchomiłem i skonfigurowałem, telewizor działał , wyszedłem na zakupy a po godzinie kiedy wróciłem telewizor nadal był włączonyz  tym ze zamaist normalnego obrazu pojawiły się krzaki jak an zdjeciach głos jest normalny . Co o tym sądzicie? Dodam tylko ze telewizor przed awaria zdąrzył sie zaktualizować , nigdzie podczas a ni montarzu nie został uderzony. IMG_20171227_232442.jpg

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Przeprowadź reset telewizora przy wykorzystaniu poniższej instrukcji:

1. Odłącz przewód zasilający od gniazda elektrycznego.
2. Naciśnij VOL- oraz przycisk zasilania/POWER na urządzeniu (panel telewizora) i przytrzymaj go.
3. Ponownie podłącz zasilanie, trzymając klawisz VOL- i przycisk POWER na urządzeniu.
4. Dioda LED zmieni kolor na zielony po około 30 sekundach.
5. Puść klawisze.
6. Telewizor uruchomi się ponownie 2 razy i przełączy do ekranu pierwszej konfiguracji.
7. Przejdź przez wstępną konfigurację odbiornika, ale nie wyszukuj kanałów ani nie loguj do konta Google.
8. Gdy w menu głównym pojawi się możliwość przejścia do Ustawień, wybierz Pamięć i resetowanie, następnie zatwierdź opcję "Przywróć ustawienia fabryczne".
9. Wykonaj reset fabryczny, kiedy telewizor przejdzie do ekranu początkowego, wypełnij konfigurację w pełny sposób (strojenie kanałów, logowanie do konta Google itd.).

Jeżeli mimo tego problem nie ustąpi skorzystaj z formularza ze strony http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email. Formularz pozwoli na bezpośredni kontakt ze wsparciem technicznym firmy Sony.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
slawecki83
Nowicjusz

Vol- najpierw i dopiero Power , czy jednocześnie ?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Jak TV jest odłączony jest od zasilania to nie ma to znaczenia. Czy razem czy po sobue. Ważne aby w momencie podłączenia zasilania obydwa były wciśnięte.

Pozdrawiam