anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowy YouTube dla telewozorów w Bravia

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nowy YouTube dla telewozorów w Bravia

Całkiem niedawno w telewizorach Bravia została udostępniona nowa wersja aplikacji YouTube dla telewizorów. Jest to zoptymalizowana wersja aplikacji pod kątem użyteczności, przejrzystości i łatwiejszej obsługi. Już na pierwszy rzut oka widać większą ilość funkcji, oraz całkowicie nowy, nowoczesny wygląd.

http://imageshack.us/a/img844/9639/ytdlatv.png

Jedną z ważniejszych zmian jest możliwość parowania urządzeń, czyli np. smarfon / tablet z telewizorem. W praktyce wygląda to w ten sposób - szukamy materiału wideo na z pozycji urządzenia przenośnego, wskazujemy aby wysłał do telewizora i otwarta aplikacja YT projektuje nam film. Działa bardzo dobrze, jest to użyteczna funkcja.

Wizualizację tej aplikacji można zobaczyć na stronie: https://www.youtube.com/tv#/browse

Więcej informacji pod linkami: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=2409725&topic=2838989&ctx=topic

http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=3015415&topic=2838989&ctx=topic

Instrukcja pod linkiem: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=pl&answer=2523964&rd=3

51 ODPOW. 51
palson94
Nowicjusz

Chciałbym odświeżyć temat. Mój tv to 42w655 i mam tutaj problem z 3 rzeczami:
-czy macie może PL język w aplikacji, chodzi mi tu o takie drobnostki jak zakładka "Logowanie i ustawienia" czy też zamiast "uploaded video" to "przesłano film", pozostałe zakładki jak:gry, trendy itp. są ok
-czytałem że jest możliwośc zmiany jakości filmu, próbowałem wszystkiego i nic
-3 rzecz to brak stałego sparowania TV z komputerem, dopóki nie wyłączę przeglądarki na PC to jak najbardziej koordynacja PC>TV działa, ale po wyłączeniu youtube na komputerze to możliwość przesłania film na Sonego przestaje istnieć, mimo to, że w opcjach parowania na komputerze widnieje mój telewizor, dodam, że na telefonie opcja jest cały czas aktywna
profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

kubaexpress napisali:

Witam ponownie,
teraz sprawdziłem, muszę stwierdzić z przykrością,iż nic się nie zmieniło.Tv 46HX920 ,sofy z czerwca i odswieżyłem kilkakrotnie "zawartość internetową" , a tu dalej bez zmian. Wyrzuciłem kupę kasy za ten sprzęt ,a firma Sony klientów olała cieńkim s******. Jeszcze poczekam,jeżeli to się nie zmieni ,to następny tv będzie Samsung - gdzie tam lepiej dba się o klienta. Tv HX920 był flagowym modelem Sony i klientów firma powinna pamiętać!!! A nie w tanich modelach już jest normalnie instalowanyYT .W starej aplikacji YT nie wyszukuję wielę plików muzycznych i cały czas wyświetla błąd przy pobieraniu swojej Playlisty!!! Jestem rozżalony na to wszystko :-(((

Niestety to sony. Nawet tegoroczne słabiaki z serii W czytaja MKV, flagowce z 2012 bez szans.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

A zobaczcie jaka prawidłowość flagowce z 2012 zostawiane są bez wsparcia i nie mówię tu o poprawianiu błędów oprogramowania ,które według SONY zwie się aktualizacją ! TO samo z tym forum nawet już nikt się nie wtrąca w posty użytkowników nie mówiąc już o udzieleniu odpowiedzi na pytanie co stoi na przeszkodzie żeby odblkokować najpopularniejszy format jakim jest mkv i system plików NTFS.Możemy sobie ponarzekać tyle naszego ! Co do Samsunga wybrałem go do sypialni ze względu na czytanie tych formatów F6400 także model najwyższy z 32" toż to aż miło obsługiwać ! Pełna przeglądarka internetowa ,obsługa flash,mkv,NTFS,pamiętanie ostatnio odtwarzanego materiału oraz wznowienie od skończonego oglądania wymieniać można dużo !

aron_m
Poszukiwacz

Witam. Mam pytanie: czy "nowa wersja" Youtuba ma możliwość wyboru jakości materiału jaki wybieramy (SD lub HD). W 40NX720 mam taką możliwość, w nowym 42W655A jak do tej pory nie znalazłem. (może źle szukałem :D). Jednak jestem pod wielkim wrażeniem wydajności. W NX720 mam procesor X-REALITY, natomiast w 42W655A jest X-REALITY PRO i mam wrażenie jakby miał 2 rdzenie lub więcej. W końcu wszystko działa bez zacięć błyskawicznie.
profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Ja bym czepił się prędkości działania menusów i yt na HX850. Sony jest dziwne.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
smobros
Poszukiwacz

Witam.

Jestem posiadaczem KDL42W655A i mam problem ze zmianą jakości oglądanych filmów na Youtube.

Jak można zmienić jakość filmów??????? Podobno można to robić, próbowałem wszytskiego i nic ;/

Macie jakies pomysły ??

pozdrawiam

aron_m
Poszukiwacz

Tak jak wcześniej napisałem, też chciałbym wiedzieć jak zmienić jakość filmów w Youtubie. Może TV robi to automatycznie? smobros a jak u Ciebie z podświetleniem loga SONY? Ja włączyłem funkcję, że ma się zmieniać w zalezności od oświetlenia otoczenia i warunków w pokoju, ale ani razu logo nie zachowało się tak, jak powinno (cały czas świeci tak lekko biało i nie zmienia koloru). Jak przestawię na DEMO to mruga wszystkimi barwami, ale losowo (tak jak to w trybie demo). Masz jakiś pomysł?

diax33
Poszukiwacz

Witam mam problem z Yt w telewizorze ,inne strony filmbox itp, ładuja mi się bez problemu a Yt restartuje mi ciągle telewizor( kdl  32w655) 😞

AsDur-----
Poszukiwacz

Odswierzylem zawartosc internetowa. Nowego youtuba nie ma na NX720. Na pocieszenie pozostaje PS3 gdzie nowy youtube jest :slight_smile:

profile.country.PL.title
yiabol
Poszukiwacz

Dokładnie. Sony olało swoich starych klientów. Kupując hx820 brałem pod uwagę właśnie między innymi Youtuba.

Teraz go usuneli. To jest mój trzeci i OSTATNI telewizor SONY.