anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

NTFS w telewizorach w lutym !

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

NTFS w telewizorach w lutym !

NTFS ma się pojawić w lutym przy okazji nowej aktualizacji ! Nie chciałbym wyjść na durnia bo ktoś mnie zrobił w konia ale postanowiłem podzielić się tym info po dzisiejszej rozmowie z konsultantem  z infolinii SONY co do mkv uśmiechnął się ale powiedział ,że na ten temat nie może mi odpowiedzieć.Mam tylko nadzieję ,że nie rozmawiałem tylko z jakimś żartownisiem i wiedział o co pytam ! W końcu firma pojęła o co klientom też chodzi no ale jeszcze się niedokonało spokojnie.OBY !

48 ODPOW. 48
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Zbygaaj, możesz zaprezentować jakiś dowód swoich słów (z kim, gdzie rozmawiałeś). Choćby notatka prasowa lub jakieś inne "twarde" potwierdzenie? Informacja jest na prawdę świetna ale boję się, że temat może rozwiać się po kościach.

Trzymam kciuki jak 99,9% z nasz :laughing:

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

hehe aż tak to nie posiadam twardych dowodów.Zadzwoniłem dzisiaj w sprawie odtwarzacza BD jak uzyskać kod do FilmBOX-a no i rzuciłem pytanie ,które nurtuje i gryzie wielu ! Kiedy telewizory SONY będą obsługiwać system plików NTFS i tak jak napisałem Pan odpowiedział ,że w lutym pojawi się aktualizacja wiem tylko ,że konsultant miał na imię Łukasz.

3echo-----
Poszukiwacz

No to jestem hepi,oby to była prawda i aktualka dotyczyła również mojego EX501.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

A taka mnie myśl naszła ,że cieszymy się na coś co wszyscy dawno mają i jest to normą tylko nie w SONY ehhh ale lepiej późno niż wcale.Chociaż jeszcze tego nie mamy ale mam nadzieję ,że po tej aktualizacji ntfs,mkv,tuba fm itd itp .........

Message was edited by: zbygaaj

3echo-----
Poszukiwacz

No właśnie,może jakby mieli to co wszyscy plus to co mają teraz może nie mieliby kłopotów finansowych,ale to dowodzi ,że SONY słucha swoich użytkowników.

Message was edited by: 3echo-----

Mylagos
Użytkownik

Obsługa NTFS będzie na pewno sporym plusem - jest to naprawdę ważne dla wielu osób, a przedewszystkim ten system nie ma ograniczenia 4GB jakie ma FAT32 ( choć exFat równiez tego ograniczenia nie ma). W takim razie pozostaje czekać i wierzyć w słowa konsultanta :

stubbs.
Użytkownik

Brawa dla Konsultanta Łukasza :smileyclap:!

Zgodzę się z Tobą Mylagos, że ograniczenie FAT32 do 4GB było dość męczące przy obecnych wielkościach plików. Wprowadzenie exFAT w Bravii nieco poprawiło użytkowanie poprzez zdjęcie maksymalnej wielkości pliku.

Jeśli informacje z obsługą systemu plików NTFS okażą się prawdą to użytkowanie Bravii stanie się o niebo wygodniejsze. Wpinam dysk do PC, później do TV i jest piękny układ (oczywiście pomijam rejestrację dysku :smileywink:).

Pozdrawiam Stubb
paliosek
Nowicjusz

Już luty gdzie możemy już szukać tej aktualizacji?

Mylagos
Użytkownik

Jest dopiero początek miesiąca więc myślę, że jest jeszcze czas na ukazanie się aktualizacji. Jeśli twój telewizor jest podłączony do internetu i masz włączoną opcje automatycznej aktualizacji, to aktualizację dostaniesz nawet szybciej niż pojawi się informacja o niej na stronie Sony ( tak jest z reguły, że informacja pojawia się parę dni po wyjściu aktualizacji).