Podziel się wrażeniami!
Witam,
Niedawno zakupiłem telewizor SONY KDL-42W665A. Myślałem ze otwarzaniw filmow z napisami nie bedzie az tak skomplikowane. Czy udało sie komuś poprawnie odtworzyc napisy. W tym momencie napisy pokazuja sie poprawnie ale w złym czasie. Te same napisy na laptopie nie mają żadnego problemu. Gdzieś przeczytałem ze przy niektóryh telewizorach napisy muszą byc w formacie TIME a nie FRAME.
z góry dziękuje za pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
W moim W805a udało się to po kilku próbach. Film i plik z napisami muszą być umieszczone na dysku zewnętrznym w jednym folderze i być tak samo nazwane, np. nazwafilmu i nazwafilmu.srt U mnie działają napisy w formacie .srt bez problemu. Po włączeniu filmu z polskimi napisami w opcjach powinniśmy zmienić kodowanie napisów na CP-1250, gdyż w innym przypadku zamiast napisów mogą pojawiać się znaki zapytania. Być może inne formaty, np, txt też działają, ale tv mam jeden dzień, więc bawiłem się tylko z filmami mkv i napisami w srt.
Pozdrawiam.
Wreszcie udało mi się z tymi napisami. Ustawiłem Napiprojekt na Format: SubRip SRT, Kodowanie UTF-8, Rozszerzenie SRT. Na TV tez ustawiem kodowanie UTF-8 i wszystko działa
Dzień dobry,
pytania o napisy pojawiały się we wcześniejszych wątkach, jak choćby: SONY KDL-40HX750 napisy przez USBczy KDL32EX525 napisy i kodekioraz KDL-55W80xA problem z napisami i dźwiękiem.
Być może okażą się pomocne.
Pozdrawiam,
Karolina_L.
Z napisami różnie bywa - nie tylko w przypadku telewizorów ale także np. odtwarzaczy sieciowych. Musisz się pobawić i sprawdzić różne formaty oraz poczytać powyższe linki.
Jak ktos chce, żeby tv czytał mu napisy niech omija telewizory sony. Specyfikacji nie znają nawet ich pracownicy.
W moim W805a udało się to po kilku próbach. Film i plik z napisami muszą być umieszczone na dysku zewnętrznym w jednym folderze i być tak samo nazwane, np. nazwafilmu i nazwafilmu.srt U mnie działają napisy w formacie .srt bez problemu. Po włączeniu filmu z polskimi napisami w opcjach powinniśmy zmienić kodowanie napisów na CP-1250, gdyż w innym przypadku zamiast napisów mogą pojawiać się znaki zapytania. Być może inne formaty, np, txt też działają, ale tv mam jeden dzień, więc bawiłem się tylko z filmami mkv i napisami w srt.
Pozdrawiam.
Udało mi się uruchomić napisy ale mam nadal wyświetlany komunikat "nieobsługiwana zawartość" Mój telewizor to KDL-42W655. Czy jest jakiś sposób aby pozbyć się tej informacji z ekranu?
Ja nie miaem takiego problemu. Jesli używasz NapiProjekt upwenij sie ze masz wszystko pod zakładką Napisy w opcjach zasnaczone na SRT i UTF-8. Napisy na telewirzoze też ustaw na UTF-8
Dzieki za podzielenie się tą informacją. Teraz u mnie też działają napisy. Chociaż nie ma przy nich efektu 3D
moviename and nazwafilmu.srt In my work subtitles in .srt format without any problem.