anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Odtwarzanie filmów przez port usb z dysku zew

profile.country.pl_PL.title
Dawcio12
Poszukiwacz

Odtwarzanie filmów przez port usb z dysku zew

Wiem że wszystkie telewizory Sony maja z tym problem i nie odtwarzają filmów w formacie .mkv ,jak przygotować taki film nie tracąc na jego jakości by mój telewizor go rozpoznawał mam filmy :avatar o wadze 14GB reszta filmów po 5 GB próbuje ale żadnym programem jak narazie się nie da konwertować jak wy sobie z takim problem tych telewizorów radzicie??

21 ODPOW. 21
stubbs.
Użytkownik

Widl Media Serwer rzeczywiście jest szybszy w działaniu i mniej obciąża sprzęt i łącze.

Cały pakiet informacji jest na forum więc z konfiguracją nie powinieneś mieć problemu:

http://www.sony-europe.com/discussions/thread/181533?tstart=0

Ogółem masz trzy opcje do wyboru:

-zakup playera, który łyknie MKV (ceny od symbolicznych po astronomiczne)

-przesłanie po DLNA do TV (jest masa serwerów DLNA w sieci do pobrania)

-konwertowanie pliku z utratą jakości (większą lub mniejszą).

Pozdrawiam Stubb
Dawcio12
Poszukiwacz

Skąd ściągliście?? wild media server , ściagłęm ze strony macierzystej programu.

Program się zainstalował ale dostaje zawiechy w momencie "skanowanie źródeł danych" na samym starcie serwera

,więc ściągłem coś z chomika oczywiście starsza dużo wersja wiadomo czemu !(CRK)! na kompie pozornie działa ale na TV juz nie jest widoczny nie wiem czemu dodałem TV w programie ale TV go nie widzi może to wina wersji . mieliście też coś takiego tak jak wyżej??

Prześlijcie mi wasze działające instalki tego programu jeżelli możecie na priv albo dajcie linki do miejsc.

stubbs.
Użytkownik

Do DLNA pamiętaj o prędkości i stabilności łącza. Z ogólnych testów różnych użytkowników wynika, że stabilne 6MB/s daje kultularny przesył. Oczywiście opcja przewijania filmu trochę przycina ale z tym trzeba się liczyć. Do DLNA zaleca się dość mocne sprzęty. Mam takie podejrzenia, że w Twoim przypadku Router może stanowić "wąskie gardło" w przesyle.

Pozdrawiam Stubb
Dawcio12
Poszukiwacz

Wątpie że to router nie dawno wymieniony nowy TPLINK zobacz:

http://www.tp-link.com.pl/products/details/?model=TL-WR1043ND

Mylagos
Użytkownik

Router wydaje się być naprawdę dobry. Co do intalki serwera, najlepsza powinna być ta najnowsza. Pytanie może dosyć banalne, ale czasami u tu leży przyczyna - czy w systemie masz zaintalowane wszystkie aktualizacje, oraz najnowsze sterowniki ? Dodatkowo sprawdziłbym czy jakiś program nie blokuje serwera ( jak na przykład aktywirus), albo zapora.

stubbs.
Użytkownik

Zdecydowanie router nie jest wąskim gardłem w tym przypadku - sam miałem taki sam (lub model wcześniejszy) i był na prawdę OK. Czy udało Ci się sprawdzić wszystkie sterowniki i zapory w systemie jak radził Ci Mylagos?

Pozdrawiam Stubb
Dawcio12
Poszukiwacz

u mnie żadnych zabezpieczeń w systemie wyłączyłem nawet wbudowany firewall pozatym nic nie ma przynajmniej mi się tak wydaje mam:

windows XP home edition service pack 3 może przyczyną jest własnie ten system może czas sie przesiąśdz na windows 7 ?

czy w tym tplinku 1043nd działałeś na orginalnym firmware czy miałeś coś ala gargoyle czy open-wrt może soft w tym routerze go blokuje??

Mylagos
Użytkownik

Trochę późno odpowiadam ale co poradzić. Po pierwsze wypadało by dodać serwer do wyjątków w zaporze systemowej, oraz w antywirusie ( o ile on też blokuje), potem należało by dojsć którego portu używa serwer i odblokowac go na routerze.

marsni
Poszukiwacz

Oto mój problem.

Witam,
po raz kolejny jestem zmuszony napisać z prośbą o pomoc. Mam wrażenie że telewizor, który zakupiłem posiada wiele niedociągnięć.
Jak do tej pory nie ma możliwości nagrywania na zewnętrzny dysk HDD, czy pendrive. Ostatnia informacja z serwisu, to że nowa aktualizacja programu, która ukaże się 29.02.2016 pozwoli uruchomić w/w funkcję.
Jak dotąd nie miałem problemu z odtwarzaniem filmów z dysku zewnętrznego HDD, zarówno filmów 2D jak i 3D. Niedawno z początkiem miesiąca(lutego) ukazała się nowa aktualizacja. I zaczęły się problemy. Do odtwarzania filmów używam MX Player'a. Działał rewelacyjnie łącznie z napisami. Teraz jeśli naciskam na pilocie przycisk ACTION MENU, gdzie powinna się pojawić funkcja włączania 3D, niestety pojawia się tylko funkcja OBRAZ do ogólnych ustawień obrazu.
Moje pytanie, prośba. W jaki sposób wrócić do poprzedniej wersji programu. Innymi słowy zrezygnować z aktualizacji, która niczeo nie wniosła, a jedynie ograniczyła funkcje telewizora.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Sprzęt nigdy nie pozwoli na wsteczna aktualizacje. Żaden sprzęt. Oczywiście pisze o normalnej obsłudze,a nie root lub głębsza ingerencja. Możesz jedynie ponowic aktualizacje przez przywrócenie ustawień fabrycznych. Ale zanim to zrobisz zrób restart urządzenia przez przytrzymanie zielonego przycisku na pilocie ponad 5s lub wyjecia wtyczki w czasie działania tv. Może załadowanie na nowo sterowników apk 3d rozwiąże problem.