anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

okulary do technologii 3D

Kasik------
Początkujący

okulary do technologii 3D

Hej mam kilka pytań dotyczących okularów 3D. Po pierwsze zastanawiam się czy można na przykład używać kartonowych okularów z czerwonymi lub niebieskimi szkłami, aby oglądać telewizję 3D? :c18

22 ODPOW. 22
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Kasik napisał(a):

czy można na przykład używać kartonowych okularów z czerwonymi lub niebieskimi szkłami, aby oglądać telewizję 3D? :c18

Witam,

No nie bardzo to się sprawdzi w Bravii 3D.... :c63

Pozdrawiam,

Kasik------
Początkujący

Mam rozumieć, że potrzebne są specjalne okulary? A czy można używać okularów 3D z telewizorami 3D innych producentów?

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Nie da rady. Okulary konkretnego producenta "pasują" tylko do jego telewizorów. I nie chodzi tu o samą wredność producentów wobec siebie a o różnice w zastosowanych technologiach.

Kasik------
Początkujący

Ok, a jak to jest z dziećmi, to znaczy chodzi mi o to czy można kupić okulary 3D przeznaczone dla najmłodszych. Jeśli tak to jakie są koszta takich okularów w porównaniu z modelami dla dorosłych.

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Sony ma model okularów 3D dla dzieci. dostępne są w dwóch kolorach: różowy i niebieski. A wygląda i kosztuje to tak: http://www.skapiec.pl/site/cat/3321/comp/1293522

Kasik------
Początkujący

Ooo jakie fajne :c4 A na jak długo starczają baterie? Jak to wygląda w przypadku okularów firmy sony?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Obecnie dostępne są również czarne. Baterie wystarczają na około 100 godzin oglądania.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Kasik napisał(a):

zastanawiam się czy można na przykład używać kartonowych okularów z czerwonymi lub niebieskimi szkłami, aby oglądać telewizję 3D?

Powyższych okularów można używać i to niezależnie od producenta telewizora, czy monitora, ale pod jednym, jedynym, koniecznym warunkiem: że dana prezentacja (zdjęcia, film) są przygotowane właśnie w ten sposób - metodą anaglifową. Ale, że jest to metoda tyleż prosta, co mało skuteczna, stosuje się ja rzadko (można samemu przygotować taka prezentacje na komputerze) i nie jest to tym, co powszechnie nazywamy telewizją 3D.

------------------------------
fotoamator
Kasik------
Początkujący

Ale ja pytam o prawdziwy efekt 3D, którego obraz będzie można obejrzeć na tv od sony. A co w przypadku gdy, będę chciała zaprosić większą grupkę znajomych na jakiś trójwymiarowy film. Czy jest określony jakiś limit dotyczący używania liczby okularów 3D z telewizorem?