Делитесь своим опытом!
Witam.Posiadam tv kablową.Po zamianie dekodera ARIVA,na kartę CAM uciązliwie występuje zjawisko pikselowania.Technicy Multimedia rozkładają ręce.Czy ktoś pomoże rozwiązać problem.
Решено! Перейти к решению.
Problem rozwiązany
Zakłócenia powodował kanał zwrotny w kablu wystarczyło go wyciąć poprzez przejściówkę i obraz przestał szatkowac
Witamy
jesteśmy przekonani, że problem w tym przypadku nie lezy po stronie TV.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Hej,
Miałem także ten problem ale dotyczył UPC. U mnie wcześniej jak miałem dekoder to na wyjściu z trójnika koncentryk do dekodera był wpiety pod DANE tak jak modemo router. Wystarczyło przepiac przewód telewizyjny na wyjście TV z trójnika i problem pikselozy zniknął.
Pozdrawiam
Hej,
Czy poprawiło się w samsungu przed przepieciem czy po?
Pozdrawiam,
Jakub
Obawiam się, że to jes wina TV, a dokładniej ustawień. Instalowałem ten TV w nowym bloku. Jakość sygnału od operatora super, Pan z UPC pozmieniał wszystkie wtyki, rozłączał kable co szły w tym samym peszlu. Nic to nie dało. Profesjnalny tester nic nie pokazywał Pixeloza na wszystkich kanałach. Resetowałem, restartowałem i kupa. Aż w końcu wyłączyłem Wyłącz LNA jest w ustawieniach cyfrowych Nie podam Ci teraz gdzie dokładnie bo żona jakiegoś tasiemca ogląda :). Służy to podbijania słabego sygnału cyfrowego w skrócie mówiąć. Daj znac czy pomogło
pozdr