anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pilot raz działa raz nie ?

Admiraloko
Poszukiwacz

Pilot raz działa raz nie ?

Pilot przestał reagować tak jak wcześniej , czasami działa normalnie żeby za chwilę nie reagować w ogóle ( w tym samym czasie poprzez aplikację tv side view działa normalnie ) dziś znów nie mogłem uruchomić tv poprzez pilot zwykły , uruchomiłem poprzez tv side view ale tutaj znów nie było głosu , wyłączyłem i włączyłem ponownie poprzez zwykły pilot i działa normalnie ,o co chodzi , wydaje mi się że stało sie to po aktualizacji ?

Zresetowałem TV do ustawień fabrycznych działał idealnie , wyłączyłem/włączyłem po ok godzinie i uruchomił się ze zwykłego pilota wszedłem w aplikacje i koniec nie działa pilot (przestał reagować) więc odpaliłem tv side view wcisnąłem zmianę głośności i pilot z tv zaczął działać normalnie ? zastanawiam się czy to oby ta nowa funkcja w tv side view ( zakładka sterująca tv ) coś nie miesza ?

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@SebaGothicNa zagranicznych forach też wiele osób skarży się, że piloty od telewizorów Sony "zjadają" baterie w ciągu kilku tygodni. Ja też znacznie częściej wymieniam przy swoim W755 , niż przy innych.

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Witam

podzielę się swoim doświadczeniem "pilotowym". Mamy w domu dwa identyczne modele 50W756. No ale z pewnych powodów obydwa są obsługiwane przez różne piloty. Jeden przez oryginalnie dostarczony z telewizorem model TX100 a drugi ptrzez model TX200. Oczywiście obydwa telewizory nie są użytkowane  identycznie więc trudno o rzetelne porównanie ale pomimo tego mam mocne wrażenie że pilot TX200 pracuje na takich samych bateriach dłużej bez zacięć we współpracy z odbiornikiem. Nie jest to może wielokrotność czasu pracy TX100 wyrażona w liczbach całkowitych ale różnica jest odczuwalna. Reasumując: może faktycznie im wyższy model pilota tym bardziej przywiązuje się do baterii :wink: