anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Płynność filmów

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

Płynność filmów

Właśnie sprawdziłem na telewizorze (seria 809C) kilka filmików ze strony:

http://kodi.wiki/view/Samples

4  Codecs and Framerates

1. H.264 1080p/23.976 (in MKV)
2. H.264 1080p/24.000 (in MKV)
3. H.264 1080p/59.940 (in MKV)
4. H.264 1080p/60.000 (in MKV)
5. VC-1 1080p/23.976 (in MKV w/TrueHD 5.1 audio)
6. VC-1 1080i/29.970 (in MKV w/DTS-HD MA 5.1 audio)
7. MPEG2 1080i/29.970 (in MKV w/DD5.1 audio)
8. 1080i/25.000 (H.264 MKV)
9. 1080p/25.000 (H.264 MKV)
10. 1080i/50.000 (download & change .mxf extension to .ts)
11. 1080p/50.000 (H.264 MKV)
12. H.265 1080p (medium bitrate) Test #1 in ISO, and in MKV (thanks Mike for #10-11)
13. H.265 1080p (medium bitrate) Test #2 in ISO, and in MKV 

Generalna konkluzja: tylko wbudowana w androida aplikacja Video płynnie odtwarzała wszystko.

Kodi poległ mocno na filmikach z białymi paskami

Archos torchę lepiej od Kodi ale w niektórych przypadkach totalna klapa.

Nie wiem dlaczego aplikację typu Kodi czy Archos mają problem z odtwarzaniem filmików: mają gorsze dekodery, gorzej wykorzystują sprzętowe wspomagania lub zasoby, ale jest to widoczne na dłoni.Tylko żałować, że domyślna aplikacja nie ma możliwości oglądania z napisami jak przeciętny program.

Polecam samemu zobaczyć i ocenić.

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
pavel_pl1
Użytkownik

Trąbiłem o tym w kliku tematach. Wiele razy pisałem, że te telewizory to po prostu LIPA, jeżeli ktoś chce oglądać z USB / NAS. Wiele razy zachęcałem @Sony_Polska do zabrania głosu, ale pięknie mnie olewali. 

Pierwszy i ostatni Sony. Myślałem sobie, że skoro firma specjalizuje się w sprzęcie RTV (+ aparaty, konsole) to będzie godna uwagi i niemałych pieniędzy. Ale wychodzi na to, że firmy, które mają w swojej ofercie pralki, lodówki i inne piekarniki i tak lepiej od nich robią telewizory (na pewno od strony softwarowej).

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

Wstępnie nie udało mi odpalić filmów 4K / Ultra HD na telewizorze FullHD (seria 809C) - informacja nieobsługiwany format. Akurat to jakoś specjalnie nie dziwi, ale dotąd myślałem, że TV z mniej więcej tej samej półki cenowej Full HD i 4K mają podobne CPU/GPU i FullHD TV będzie w stanie to odtworzyć przez downscaling.

btw. Płyność 60klatkowego filmu jest super w stosunku do 30klatkowego przy szybkich scenach.

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

Sprawdzcie aplikację BSPlayer Free - zaskakująco płynnie odtwarza pliki z białymi liniami (jak wbudowany  player) oraz duża płynność w różnych testowanych plikach z serialmi i filmami.

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

MX Player sprawdzony - nie polecam, jest chyba jeszcze  gorzej niż w Kodi czy w Archos.

profile.country.PL.title
jendrjej
Użytkownik

u mnie to samo z płynnością jeśli chodzi o filmy z pasami, sprawdzałem wszystkie możliwe do zainstalowania aplikacje, cudowałem z ustawieniami HW SW dekodowania i nic jak zaczyna upłynniać film z pasami to znowu tnie co jakiś czas, nie moge tego pojąć jak Samsung za 1500zł upłynnia wszystko co mu dam bez zająknięcia a tu tak drogi tv i takiego trywialnego problemu naprawić nie mogą kpina jakaś

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

Polecam przetestować BSPlayer w nim można uzyskać płynność + napisy.

profile.country.PL.title
jendrjej
Użytkownik

testowalem bs playera uplynnia ale przycina (gubi fpsy) co kilka sek nie wiem jak to nazwac, jak rozszerze obraz do 16:9 wtedy nic nie przycina ale sami wiecie jak sie oglada taki film, wlasnie wgralem nowe oprogramowanie z dzisiaj z wielka nadzieja poprawy niestety maja gdzies nasze wypociny

profile.country.PL.title
pavel_pl1
Użytkownik

Mialem duże nadzieje i oczekiwania związane z aktualizacją z 2.02. Nic się nie zmieło, nic się nie poprawiło. Dalej kupa. *****-telewizor *****-firmy.