anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Poalaczenie laptopa z TV Sony BRavia

profile.country.pl_PL.title
motylek45
Początkujący

Poalaczenie laptopa z TV Sony BRavia

Witam mam problem z podłaczeniem Laptopa TV SONY BRAVIA 40 w ,bo tv nie widzi go. Jak podłaczyc tv z laptopem zeby ogladac filmy na TVprosze bo jestem laikiem wtych sprawach, moze cos zle ustawiam albo podlaczam prosze o pomoc.

3 ODPOW. 3
Zimny_
Użytkownik

Chcesz podłączyć przez DLNA (kabel sieciowy, komputer widoczny jako źródło udostępnianych danych), czy bezpośrednio komputer pod LCD, gdzie ekran będzie pulpitem? Jakie masz wyjścia w laptopie (d-sub, DVI, HDMI)?

motylek45
Początkujący

Przepraszam ze zanudzam ale mam Asusa A6M i stylu jest wtyczka na tak ak do monitora i 4 na USB z bokumalutkie usb dwa,jeden na internet taki jak na telefon ,druga troszke mniejsza na siec LAN ,nastempna okrogla jest na 7 szpileczek i oznaczona jak TV i dwie na dwa dzeki,zgory dzieki za porade.

Zimny_
Użytkownik

Również mam Asusa, ale inny model i nie długo oddaję na gwarancję.
Czyli najłatwiej u Ciebie jest podłączyć komputer z LCD przez kabel D-sub. Jakość nie będzie najlepsza, jest to analogowy sygnał, ale po ustawieniu odpowiedniej rozdzielczości powinno być OK. Przy tym połączeniu jest wymagane podłączenie osobno dźwieku kablem minijack minijack.
Drugą opcją jest połącznie przez DLNA kablem LAN. To jest bardziej skomplikowane i są ograniczone możliwości. Więc zależy czy chcesz pracować na kompie, czy oglądać filmy.